Április 11. – „Az vagy, akinek mutatod magad, ezért vigyázz, kinek látszol”


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

Már 14 éve nincs köztünk Kurt Vonnegut, a kortárs amerikai irodalom és ellenkultúra kultikus alakja. Bár lényegében csak tizennégy regényt és három könyvnyi rövidebb elbeszélést írt, humanizmusa, bölcsessége és sokszor cinikus őszintesége, kiváló humorával párosulva kora egyik legnépszerűbb alkotójává tette világszerte.

Legismertebb, legsikeresebb regényei a Macskabölcső, Az ötös számú vágóhíd és a Bajnokok reggelije – mindegyiket melegen ajánljuk az olvasmányos, nem túl hosszú, mégis elgondolkodtató művek iránt érdeklődőknek.

Halálának évfordulóján emlékezzünk rá néhány derűsebb aranyköpésével:

A szerelemről:

„Jut ezen a világon mindenkinek szerelem, csak meg kell keresni.”

A házasságról:

„Normális esetben a mézeshetek elmúltával a férj első és legvadabb álmai köddé válnak… Asszonya többé már nem égi tünemény. A férfinak ilyenkor az a nehéz, de vonzóan érdekes feladata, hogy megvizsgálja, voltaképpen kit is vett feleségül.”

Az elfogadásról:

„Isten, adj nekem derűt és a nyugalmat, hogy tudomásul vegyem mindazt, amin úgysem változtathatok, bátorságot, hogy változtassak azon, aminek megváltoztatására képes vagyok, és bölcsességet, hogy mindig megmondhassam, mi a különbség a kettő között.”

A jóról és a rosszról:

„Semmi ok nincs rá, hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppoly gyakran, mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése.”

A nosztalgiáról:

„Soha nem létezett semmiféle ’azok a régi szép idők’, mindig is csak a mindennapok voltak.”

Az életről:

„Avégből születtünk erre a világra, hogy lopjuk a napot. Nehogy elhiggyék az ellenkezőjét!”

Ámen! 😉

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Idézetek:citatum.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved