Április 24. – a madármegfigyelés napja


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

Tavasz közepén, április utolsó szombatján szenteljünk egy napot arra, hogy megcsodáljuk kedvenc tollas barátainkat. Ha rajongsz a csicsergésért, csivitelésért, szárnycsapkodásért és színpompás tollakért, akkor madármegfigyelés napját (Go Birding Day) Neked találták ki!

Komolyra fordítva a szót, sok kedvelt fajunk, például még a közönséges veréb is sok helyütt veszélyben forog, így ez a nap alkalom arra is, hogy felhívd a figyelmet a védett madárfajok igényeire és megóvásának fontosságára.

Ünnepelheted ezt a napot egyedül, vagy családoddal és barátaiddal.

Járj utána, hogy milyen madáretetők, mesterséges odúk léteznek és ha van rá lehetőséged, készíts és helyezz ki egyet a környezetedbe – de ne felejts el gondoskodni annak hosszú távú fenntartásáról sem, és mindig ügyelj rá, hogy a megfelelő élelmet biztosítsd a madaraknak!

Figyeld meg, vagy fényképezd le a környékeden előforduló madarakat, vagy látogass el egy közeli természetvédelmi területre. Kipróbálhatod az ingyenes verzióban is nagyon praktikus Madárhatározó alkalmazást, hogy biztos szemmel felismerd a megpillantott madárfajtákat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved