Április 28. – szuperhősök napja


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

„Akárki lehet hős. Még az is, aki csupán annyit tesz, hogy ráteríti a kabátját egy gyerek vállára, hogy érezze, nincs minden veszve.”

Batman / A sötét lovag – felemelkedés

Az első képregény szuperhős-történetek 1936-ban jelentek meg (Phantom), majd 1940-ben bemutatták az első női szuperhőst (Fantomah), azóta pedig több százféle szuperhős pattant ki a képregény- és forgatókönyvírók fejéből. Ma már, amikor a szuperhősökre gondolunk, szinte biztosan egy különleges képességekkel rendelkező, ellenállhatatlanul vonzó férfi vagy nő jut eszünkbe, aki élénk színekben pompázó sztreccsruhában feszít és kívül hordja a fehérneműjét.

A köpenyes hősök és álarcos jótevők minden bizonnyal a szuperhősök egyik legnépszerűbb típusa (és őket és kalandjaikat már megálmodni is nagyon szórakoztató lehet alkotóiknak), de ők természetesen nem az egyedüliek. Másfajta szuperhősök is vannak a világon, akik valószínűleg kevésbé szembetűnőek, de nem kevésbé fontosak. Ők azok, akik orvosok, nővérek, tűzoltók vagy rendőrök egyenruháját viselik, vagy akik mentőautót vagy -helikoptert vezetnek. Vagy csak keményen helytállnak egy anya vagy apa bőrében a munkahelyükön. Már az is szuperhősnek tekinthető, aki étellel vagy ruhával segít a rászorulóknak, megvigasztal egy síró idegent, vagy megáll, hogy segítsen valakinek, akinek elromlott a biciklije.

A szuperhősök napja arra hívja fel az emberek figyelmét a világ minden táján, hogy szuperhősök bármilyen alakban, méretben vagy színben kaphatók, és nem a szupererő teszi őket azzá, hanem a nagy szív, a becsület és a bátorság. Ismerjük fel és ünnepeljük ma meg ezeket az embereket, a hétköznapi élet hőseit!

A szuperhősök napjának története

A szuperhősök napjának története 1995-ben kezdődött, amikor a Marvel Comics munkatársai felmérést készítettek a gyerekek körében, hogy milyen szupererővel szeretnének rendelkezni. Amikor a valódi szuperhősökről kérdezték őket, a gyerekek meglepő módon a saját életükben előforduló hőstettekről beszéltek, és arról, hogy a szuperhősök gyakran néznek ki normális embernek.

Légy kreatív a szuperhősök napján!

Próbálkozz szuperhősös témájú kézművességgel, sütéssel vagy egyéb tevékenységgel. Süss cupcake-et vagy sütit, és díszítsd szuperhős témájú színekkel vagy mintákkal. Készíts egyedi szuperhős maszkokat a családtagjaidnak! Vegyél elő egy Marvel vagy DC Comics vagy teljesen más szuperhősös könyvet, képregényt vagy filmet, és olvassátok/nézzétek meg együtt a családdal. Vagy ami még jobb, találjatok ki egy új szuperhőst, és készítsetek hozzá képregényt és illusztráljátok együtt! Bármilyen szuperhősös tevékenység jó móka lehet, és remek emlékeztető arra, hogy mindenki lehet hős.

Légy mindennapi szuperhős!

A szuperhős-nap megünneplésének tökéletes módja, ha kapcsolatba lépsz saját belső szuperhősöddel. Tartsd nyitva a szemed azok iránt, akik segítségre szorulnak, és ahelyett, hogy azt gondolnád, hogy „valakinek valamit kellene tennie”, lépj elő és legyél Te az a valaki. Ne feledd, bárki lehet szuperhős a mindennapi életben!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved