Április 3. – párnacsata világnap


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Eljött a napotok, csendespihi-harcosok, amikor végre égnek szegezhetitek tollpihe párnáitokat és csatába indulhattok! Vegyétek magatokhoz puffjaitokat, paplanjaitokat, dunyháitokat, vánkosaitokat és kis- és nagypárnáitokat, hogy nemes harcban mérjétek össze erőtöket az ágy rossz oldalának eretnek lakóival! Repüljenek a tollak, folyjon a töltelék, akár a lemészárolt plüssmackók belsőségei, és szálljon messze a szélben ördögi kacajotok!

Párnacsaták valószínűleg azóta vannak, amióta gyerekek és párnák léteznek. A modern időkben a flashmobok („villámcsődületek”) népszerűségével együtt a párnacsaták is kibújtak a négy fal közül. A párnacsata flashmobokat valószínűleg a Harcosok Klubja című film ihlette, ahol férfiak klubokat alakítottak, hogy minden társadalmi béklyót levetve csak egyszerűen egy jót bunyózzanak egymással.

A 2000-es években egyre többfelé alakultak Párnacsata Klubok, így Londonban, Vancouverben, San Franciscóban és New Manhattanben is, mígnem a mozgalom 2008-ban világszintre lépett és egy nagy akcióval megszervezték a párnacsata világnapját, amikor világszerte emberek ezrei szabadultak meg gátlásaiktól és mindennapi frusztrációiktól egy olyan ünnepen, amit addig is mindenkinek lett volna kedve megtartani, csak még nem tudták, hogy mennyire kihagyhatatlan.

Azóta minden év áprilisának első szombatján világszerte tömegek estek egymásnak mindenféle nyilvános helyeken otthonról hozott párnájukkal, egészen 2020-ig, amikor a COVID-19 miatt a mozgalom átmenetileg visszaszorult a négy fal közé.

Az utcai tömeges párnaharc sajnos idén sem javasolt, de a fő ellenség, a stressz és a frusztráció erősebb, mint valaha. Ne hagyjuk magunkat, tartsuk életben a földalatti párnacsata mozgalmat, és emlékezzünk meg otthon a jeles napról, ragadjunk párnát és náspángoljuk el kedvenc családtagjainkat, lakótársainkat a párnacsata világnap alkalmából!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved