Április 5. – első kapcsolat az idegenekkel


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

2063-ban ezen a napon lépünk kapcsolatba a földönkívüliekkel – legalábbis a Star Trek története szerint. Egyike vagy azoknak, akiket igazi elkötelezett Trekkie-ként tartanak számon? Szekrényedben ott a StarFleet egyenruha, és a klingont második nyelvedként próbálod elsajátítani? Akkor itt az ideje, hogy felvedd az egyenruhát, és felkészülj az Első Kapcsolat megünneplésére! Ezt a napot világszerte megünneplik a rajongók, még azok is, akik nem tudják megkülönböztetni Zefram Cochrane-t Zac Efrontól.

A Star Trek története szerint 2063-ban ezen a napon Zefram Cochrane először lépte át a Warp 1 sebességet Phoenix-ben, felkeltve a vulkániak figyelmét, és beléptetve az emberiséget a csillagközi közösségbe. Az első kapcsolat fontos része egy fajnak a galaktikus közösségbe történő bevezetésében, ezért a StarFleetet alkotó fajok rendkívüli jelentőséget tulajdonítanak neki. Általánosságban elmondható, hogy a fénysebesség meghaladásakor az adott faj bizonyítja, hogy felkészült a saját világán kívüli fajok megismerésére.

Az Első Kapcsolatfelvétel Napja a valós életben, a földi időben emlékezik meg erre a napra, és a rajongóknak a világ minden táján lehetőséget ad megünnepelni a Star Trek történelmének egyik legfontosabb pillanatát.

A Star Trek első kapcsolatfelvétel napja remek alkalom arra, hogy többet megtudj a Star Trek franchise-ról, és hogy miért vannak oda érte a tudományos fantasztikus filmek rajongói világszerte.

Hogyan ünnepeljük meg a Star Trek első kapcsolatfelvételi napját?

Az emberi történelem e sarkalatos pillanatának megünneplése nem kis feladat. Főleg, hogy a nap tulajdonképpen még nem történt meg, mivel a jövőben – 2063-ban – fog bekövetkezni.

Nézd meg a Nálatok elérhető Star Trek műsorokat és filmeket!

A mai nap megünneplésének első lépéseként keresd elő a Star Trek: Kapcsolatfelvétel című filmet és nézd meg. Ez az 1996-os film a 8. volt a Star Trek filmek között, és a második, amiben a Star Trek: A következő generáció című tévésorozat közkedvelt csapata játszott. De ennek a megtekintése csak a kezdet lesz, hiszen a Star Trek sorozatok és mozifilmek az 1960-as évek óta jöttek és mentek, így a filmnézési lehetőségek csaknem végtelenek. Néhány háttérinformáció megszerzéséhez, különösen az első kapcsolatfelvételi napon, hasznos lehet megnézni az eredeti Star Trek sorozat Metamorphosis epizódját, amelyben a legénység találkozik egy nagyon fiatal Zefram Cochrane-nel.

Hozz létre egy Star Trek lejátszási listát!

Az űr témájú zene mindig aktuális. A bulihangulat megteremtéséhez szükséged lesz néhány kiváló dallamra (köztük néhány régi dalra Zefram Cochrane kedvencei közül)! Próbáld ki a következő klasszikusokat, és ízlés szerint adj hozzá más „űrzenéket”:

Magic Carpet Ride (1968) Steppenwolf

Ooby Dooby (1961) Roy Orbison

Star Trekkin’ (1987) The Firm

The Picard Song (2001) Dark Materia

Space Song (2015) Beach House

Intergalactic (1998) Beastie Boys

Mr. Spock’s Brain (1993) S.P.O.C.K.

Látogass el a Star Trek weboldalára!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved