Április 9. – Unikornis Nap


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Mi a közös My Little Pony-ban, a Witcherben, a Harry Potterben, Alice Csodaországban és a Narnia krónikáiban? Például hogy mindegyikben szerepelnek unikornisok, amiknek ma ünnepeljük a világnapját! Van-e szeretettebb mitológiai lény az egyszarvúnál, a tisztaság és a bűbáj szimbólumánál, amit gyerekek és felnőttek egyként csodálnak évszázadok óta, és regék és mesék százaiban hoz boldogságot és megkönnyebbülést az embereknek?

Egyszarvúakról már ókori görög írók is említést tettek, akik szerint e különleges állatok India távoli és egzotikus országában éltek, és hatalmas, heves vérmérsékletű állatként jobb volt nem a közelükbe menni. Az egyszarvúakról alkotott képet a középkorban a Biblia azon passzusai alakították, amelyekről úgy tűnt, hogy ezekről az állatokról szólnak. Ekkoriban az egyszarvúakra az erő és a nyugalom, a legtisztább szeretet jelképeként és szűz lányok és nők háziállataként tekintettek (olyannyira, hogy a Varsói Nemzeti Múzeum gyűjteményében például van is egy olyan Szűz Mária-szobor, ahol Mária egy ölébe ültetett egyszarvút simogat).

A modernebb előfordulások közé tartozik Lewis Carroll Alice Tükörországban című könyve (az Alice Csodaországban folytatása), J.K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című könyve, valamint C.S. Lewis Narnia krónikáinak befejező kötete, A végső ütközet, hogy Andrzej Sapkowski már nagyobbaknak szóló Vaják (Witcher) című könyvsorozatáról ne is beszéljünk. A rendkívül népszerű My Little Pony franchise szintén egyszarvúakra épül.

Az Unikornis Napot azért hozták létre, hogy megünnepeljék ezeket a fenséges lényeket, és segítsenek a felnőtteket emlékeztetni arra, hogy mennyivel szórakoztatóbb az élet, ha néha beengedünk egy kis varázslatot.

Hogyan ünnepeld az egyszarvúk napját?

Találj valami mókás, varázslatos aktivitást. Süss a családdal cupcake-et vagy más színes, habos édességet, és lásd el színpompás dekorációval. Nem készítettél még cupcake-et? Semmi gond – csak kövesd ezt az egyszerű receptet:

Vaníliás cupcake:

Hozzávalók (12 db-hoz):

10g puha vaj

110g porcukor

2 tojás, enyén felverve

1 teáskanál vanília kivonat

110g önkelesztős liszt

1-2 evőkanál tej

A vajkrém díszítéshez:

140g puha vaj

280g porcukor átszitálva

1-2 evőkanál tej

néhány csepp ételfesték

A süti elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy 12 lyukú muffin formát sütőpapírral.

A vajat és a cukrot egy tálban keverd krémesre.

Apránként verd fel a tojásokat, és keverd bele a vanília kivonatot.

Öntsd hozzá a lisztet egy nagy fém kanállal, adj hozzá egy kevés tejet, amíg a keverék cseppenős állagú nem lesz.

Kanalazd a keveréket a sütőpapír mélyedéseibe, amíg azok félig meg nem telnek.

Süsd a sütőben 10-15 percig, vagy amíg a tetején aranybarna lesz, és a süteménybe beleszúrt evőeszközre nem ragad rá a tészta.

Hagyd a sütőben hűlni 10 percig, majd vedd ki és egy fémrácson engedd teljesen kihűlni.

A díszítés elkészítése:

A vajat egy tálban egyenletesen keverd össze a porcukor felével.

Ezután add hozzá a maradék porcukrot egy kis tejjel, és addig verd, amíg a keverék sima és krémes nem lesz.

Végül add hozzá az ételfestéket és keverd össze tetszés szerint. Csillagfúvókával ellátott zacskó segítségével helyezd a díszítést a kihűlt cupcake-ekre.

És voilà, kész a finom és tündéri cupcake!

Vagy ha tartasz a konyhai armageddontól, vegyél elő egy jó ifjúsági fantasy filmet, vagy könyvet, lehetőleg olyat, amiben egyszarvúak is szerepelnek. Láttad már a Narnia krónikáit? Az egyszarvúk napja tökéletes alkalom, hogy szabadjára engedd gyermeki képzeletedet, és átadd magad a mesék és a fantasy varázslatos világának.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved