Hackertámadásokkal nehezítik a franciaországi távoktatást


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

A digitális oktatás eddigi egy hete alatt három egymást követő napon sorozatos hackertámadások érték a francia közoktatás távoktatási rendszerének (Cned) szerverét. Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter úgy vélte, hogy “egy külföldről érkező nagyon erős informatikai támadásnak” van kitéve a távoktatási rendszer, de nem mondta el, hogy melyik országot gyanúsítja.

A párizsi ügyészség szerdán jelentette be, hogy vizsgálatot indított a Cned oldalainak sorozatos informatikai támadásai miatt, amely mögött a hatóság feltételezése szerint szándékos károkozási szándék áll.

A francia rendőrségi források tegnapi bejelentése szerint a hackertámadások Oroszországból és Kínából indultak, ugyanakkor hozzátették, hogy a támadások földrajzi eredete nem jelenti azt, hogy az elkövetők orosz vagy kínai állampolgárságúak.

Franciaországban jelenleg tavaszi szünet van és a tervek szerint a kisiskolások április 26-án visszatérnek a tantermekbe, míg a középiskolások még egy hétig távoktatásban részesülnek, mielőtt májustól számukra is személyes jelenléttel folytatódik az oktatás.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved