Idén online rendezik meg a Lányok Napját


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Idén április 22-én a Lányok Napja egy digitális különkiadással jelentkezik. A középiskolás és egyetemista lányokat ismét jobbnál jobb programok várják – ezúttal egy online esemény keretében. A lebilincselő előadásokon, panelbeszélgetéseken szakemberek és trendi véleményvezérek közreműködésével a résztvevők betekintést nyernek a STEM-területek (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) világába, aktualitásaiba, így magabiztosabban formálhatják jövőjüket, egyéni karrierútjaikat.

Inspirálódj, tanulj, és legyél te a változás!

Az esemény fővédnöke Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója, akinek a résztvevők élőben tehetnek fel kérdéseket. A nyitóbeszélgetésen Judit mesél majd bátorságról, külső kételkedőkről, belső kételyekről és ezek legyőzéséről, példaképekről és egymás segítéséről. Mert támogató közegre bizony nagy szükség van, és kérdés is akad bőven. Például hogyan küzdheti le egy STEM-érdeklődésű lány a pályaorientáció miatti szorongást? Hogyan igazodjon el a szülői, önmagával szembeni és a világ elvárásainak útvesztőiben?

Techcégek munkatársai segítenek eloszlatni a félelmeket, és gyakorlati tanácsokat adnak arról, hogyan fejleszthetők a döntési készségek, az egyetemek pedig továbbtanulási lehetőségekről, az egyetemi életről mesélnek az érdeklődőknek.

Nagy lendületet adhat a pályaválasztás előtt állóknak a szakmaismerkedő és -tanácsadó beszélgetés, amelyen inspiráló kutatónőkkel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Balogh Nóri adattudós, Jurányi Zsófia sarkkutató, Orgel Csilla űrkutató, geológus, Pokol Juli építészmérnök és Székely Dóra cetbiológus bemutatkozása a tudomány rajongói számára igazi különlegességnek ígérkezik.

STEM-vállalkozók és STEM-influencerek

Aki eddig esetleg nem hallott a STEM-vállalkozókról és STEM-influencerekről, az a Lányok Napján egy fantasztikus világba léphet. STEM-vállalkozók történeteikkel tárják fel a résztvevők előtt kendőzetlenül a startupok világát. A népszerű CultureGeeks egyik tagja, Erzsi és Novák Blanka science podcaster pedig arról mesél majd a lányoknak, mivel néz szembe egy STEM-influencer.

Szó lesz még a női hálózatok természetéről is, arról, hogyan segíthetik egymást a lányok, és az is kiderül, milyen sztereotípiák élnek az IT területén dolgozó nőkről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Lányok Napja

2017 Kidsnews | All rights reserved