Így segíthetsz a nagyszülőknek internetezni


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

Netre fel! címmel programot és országos kampányt indított az idősebb generáció internethasználatának segítése, digitális felkészültségének javítása érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – írja az MTI. A kampány célja, „hogy az idősebb emberek hasznosan és biztonságosan tudják használni okoseszközeiket- mondta Karas Monika, az NMHH elnöke a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

A program központi eleme a www.netrefel.hu címen elérhető weboldal, mely az idősebb korosztálynak nyújt érthető és könnyen áttekinthető tudásanyagot az internethasználatról. A folyamatosan bővülő oldalon rengeteg gyakorlati információ található, az ezek között való navigálást pedig nagyméretű feliratok és gombok segítik.

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese elmondta, hogy a kényszerű bezártság miatt az internet az egyetlen ablak a külvilágra, és az elmagányosodás ellen a mobiltelefon a legjobb és legkönnyebben használható eszköz. Utalt egy korábbi NMHH kutatásra is, melyből kiderül, hogy az idősek nagyrésze rendelkezik ugyan mobiltelefonnal, de csak kis százalékuk képes vagy lenne képes egyedül elboldogulni egy okostelefonnal.

A kampány részeként a fiatalok segítségét is kérik: “Ami nekünk a Google, az az idősebbeknek a fiatalabb generáció: ennek tagjaihoz fordulnak segítségért, bízva a digitális készségeikben” – mondta Karas Monika. A www.netrefel.hu oldalon nem csak a 65 év felettiek, de az őket segítő fiatalok is találnak információkat, melyek segítségével könnyebben tudják elkalauzolni nagyszüleiket az internet és az okostelefonok útvesztőjében. Létrejött egy Facebook oldal is melyen rendszeresen osztanak meg releváns tartalmakat az oldal készítői, és egy podcast sorozat is, mely az internetezés témaköreit dolgozza fel, utóbbi inkább a fiatal segítőknek szól.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved