Ingyen utazhatnak az alsósok, változik a menetrend


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

A járványügyi intézkedésekhez igazodva április 19-től, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai – közölte a társaság vasárnap az MTI-vel. A BKK fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is.

A járatok reggel 9 óráig sűrűbben közlekednek, délután pedig csúcsidőszaki menetrend szerint fognak járni, egészen kora estig. A kormány döntése alapján módosult a kijárási korlátozás idősávja, ezt a BKK menetrendjei is lekövetik: fokozatosan visszaállítják a 8 óra után időszakban a korábban megszokott járatsűrűséget.

Amennyiben a kormány a jelenlegi kijárási tilalmat eltörli, vagy annak idősávját módosítja, a BKK menetrendjei a késő esti órákban is vissza fognak állni a régen megszokott állapotra. A most érvényes menetrendek megtalálhatók a BKK weboldalán, az utazástervezéshez pedig a társaság javasolja a BKK futár használatát.

Ma visszatérhettek az alsó tagozatos diákok az iskolapadba, a BKK pedig ingyenessé tette számukra az utazást április végéig a társaság összes vonalán, beleértve a helyközi járatokat is. Az utazáshoz mindössze a diákigazolványukat kell maguknál tartaniuk, szükség esetén pedig felmutatniuk.  

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved