KockaTikTok – a LEGO felvette a kesztyűt


Solymosi Máté (19éves) - 7 hónapja

A TikTok egy kifejezetten népszerű applikáció. Az elmúlt évek egyik legdominánsabb közösségi médiafelületéről beszélünk, ami ráadásul nagyon fiatal gyerekek körében népszerű. Az applikáció különböző hangfájlokra engedi a felhasználót videókat gyártani, legyen ez akár lipsync vagy valami sajátos megoldás. Az osztogatás, videózás, egymásra reagálás tényleg szórakoztató lehet, bár én magam még nem próbáltam ki az appot – elsősorban, mert a koncepciója nem vonz, másodsorban, mert néhány veszélyt azért magában hordoz (nem feltétlen többet, mint más szocmédia appok, de azért nem elhanyagolandó).

Erről többet olvasni itt tudtok:

A Vidiyo a LEGO idei egyik legnagyobb dobása: amelyben lényegében a híres kockák gyártója saját TikTokját készítette el – biztonságosabb, egészségesebb formában természetesen LEGO alapúan.

A Vidiyo lényege alapvetően videoklipek készítése egy szűk, de jól kiválogatott playlistből. Az app használatához nem feltétlen szükséges semmilyen terméket megvásárolni, de ha nem csak böngészni akarjuk mások videóit, hanem sajátokat is szeretnénk gyártani, akkor valamelyik Beatbox-ba szükséges befektetünk. Ezekből négy darab van összesen, így relatív könnyű őket összegyűjteni (persze már egy is elég ahhoz, hogy sok különböző videót tudjunk készíteni).

A Beatboxokat úgy tudjuk beépíteni a videónkba, hogy a hozzájuk adott húsz akciólap közül néhányat felhelyezünk a doboz falára, majd pedig középre tesszük a hozzá tartozó figurát. 

Ezeket beszkenneljük, és azonnal irányíthatjuk a telefonon akár a videó kinézetét, akár az animált figura mozgását. 

Ahhoz, hogy igazán átjöjjön, ki kell próbálni. Szerintem eléggé szimpatikus az egész rendszer, ráadásul a LEGO teljeskörű moderációt ígért, ami ténylegesen biztonságossá is teszi az egész applikációt még a nagyon fiatal gyerekeknek is (jobb ötlet szerintem ezt a kezükbe adni, mint a TikTokot, bár személy szerint én egyikkel sem sietnék).

A Beatboxok mellett vásárolhatunk zsákbamacska Bandmate-eket is, akikhez szintén jár néhány random akciókártya. Komoly gyűjtögetésre van tehát lehetőség, hogyha erre adjuk a fejünket.

Nagyon jól összerakott és tapasztalat alapján megfelelően működő rendszert alakított ki a LEGO – a felület nem az, amit megszoktunk a cégtől, de szerintem egy elismerendő kísérlet. Még ha a Beatboxokat  első hallásra kissé drágának találom, de tekintve, hogy mennyi értéket nyitnak fel az applikációban, el tudok tekinteni ettől. 

Meglepett, hogy mennyire el tudott szórakoztatni a Vidiyo, pedig alapvetően nem az én korosztályom a célcsoport.

Nem fogok hozzá visszatérni minden nap, de simán el tudom képzelni, hogy néha kedvet kapok csinálni vele egy-egy klipet. Szerintem jól kitalált, jól összerakott és működőképes széria a Vidiyo, hosszútávú értéke pedig majd a maga idejében kiderül. 

A Vidiyo Hip-Hop Robot Beatboxot a LEGO Magyarország szolgáltatta a kidsnews.hu-nak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved