Mire számíthatunk a tokiói olimpián?


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

Az Egyesült Államok végezhet a tokiói olimpia éremtáblázatának élén, míg Magyarország 28 dobogós szerezhet, ami 13-mal lenne több, mint 2016-ban, Rio de Janeiróban – a Gracenote Sports adatszolgáltató és elemző cég legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint – írja az MTI.

A jóslat szerint az amerikai sportolók 114 dobogós helyet szerezhet meg 2021-ben, ezzel megnyerné az országok közötti versenyt. A második helyezett a Gracenote szerint Kína lesz 85 dobogós hellyel, a harmadik pedig Oroszország 73-mal. Az elemző cég kiemelte, hogy kérdéses még, hogy az oroszok közül mely sportok állnak majd a rajtvonalhoz Tokióban. A házigazda japánok 40 százalékkal növelhetik majd a rióban szerzett dobogós helyezettjeik számát, ezzel a negyedikek lehetnek a versenyen.

Magyarországot a 11. helyre várja az éremtáblázatban a Gracenote Sports, szerintük 28 érmet fognak hazahozni a sportolóink. Ezzel Magyarország azon nemzetek közé tartozna, akik a legtöbbet javítanak a 2016-os eredményükön. Rióból 8 arannyal 3 ezüsttel és 4 bronzzal tértek haza a magyarok.

A Rio de Janeiró-i olimpia előtt a Gracenote helyesen tippelte meg a legjobb három nemzet sorrendjét, az első tíz közül pedig nyolcat eltalált. A cég kiemelte, hogy az összes eddigi olimpia közül idén a legnehezebb megtippelni az eredményeket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved