Nem lesz több LG telefon


Kovács Barna (19éves) - 7 hónapja

Az elmúlt pár hónapban az LG megvizsgálta üzleti portfólióját és technológiai képességeit, és úgy döntött bezárja a mobil üzletágát – derül ki az LG weboldalán található közleményből.  Cserébe a jövőben új lehetőségek feltárására és a fejlesztésre koncentrálhatnak majd.

„Nagyon sajnáljuk, hogy meg kell osztanunk ezt a szomorú hírt Önökkel, hűséges LG mobil vásárlókkal, akik az évek során bizalmat és támogatást tanúsítottak a márka és termékeink iránt. Ezt a nehéz, de elkerülhetetlen döntést annak érdekében hoztuk meg, hogy lépést tudjunk tartani a változó iparági elvárásokkal és a jövő technológiáinak fejlesztésére összpontosíthassunk.” olvasható a közleményben.

A készletek erejéig az LG mobiltelefonok még elérhetőek lesznek, de új típus már biztosan nem fog érkezni.

Az Ügyfélszolgálati ügyintézés az előírásoknak megfelelően a továbbiakban is elérhető lesz, a cég a szervízalkatrészeket is gyártani fogja még, így a garanciát biztosan érvényesíteni tudják az LG telefon tulajdonosok. Egyes fontosabb modellekre továbbra is várható operációs rendszer frissítés, valamint a szoftver- és biztonsági frissítések is meg fognak érkezni a telefonokra az élettartamunknak megfelelő ideig.

A harmadik fél által gyártott termékek száma (tok, fólia) elképzelhető, hogy korlátozott lesz, de például töltőt továbbra is lehet majd kapni a készülékekhez. Néhány alkalmazás, szolgáltatás a mobilrészleg bezárását követően megszűnik majd, de az ügyfelek kényelme érdekében a nagyrészük továbbra is elérhető marad.

A karbantartási időszak lejárta után a szerver- és fiókalapú szolgáltatások meg fognak szűnni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved