Nyitnak a teraszok, beolthatók a 16-18 évesek is


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

Orbán Viktor a péntek reggel – nem sokkal a Kossuth Rádióban esedékes interjúja előtt – közzétett Facebook videójában bejelentette, hogy elértük a 3,5 millió beoltottat, ezért kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A Kossuth Rádióban ezt megerősítette, valamint felvázolta azt is, hogy mi várható, ha már 4 millió ember lesz beoltva Magyarországon.

A miniszterelnök elmondta, hogy szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és este fél 10-kor kell majd bezárniuk, ezzel együtt a kijárási tilalom kezdete este 11 órára módosul.

A következő héten várhatóan elérjük a 4 millió beoltott embert, ha ez megtörténik szolgáltatások széles köre nyílik majd meg újra, de ezeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni.

Megnyithatnak majd a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkuszok, a mozik, az edző- és fitnesztermek, az uszodák és a közfürdők, a jégpályák, az állatkertek és a vadasparkok, a játszóházak, a múzeumok, a könyvtárak, a sportesemények, a szállodák, valamint az éttermek belső terei.

18 év alattiaknak nem szükséges védettségi igazolvánnyal rendelkezniük.

Május közepére a miniszterelnök szerint mindenkit be tudnak oltani, aki regisztrált, ekkor majd a nem Magyarországon élő magyarok is vakcinához juthatnak.

Változás még, hogy eddig csak nagykorúakat oltottak, ám mostantól a 16-18 év közöttiek is kaphatnak koronavírus elleni vakcinát, de kizárólag Pfizert.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved