Sorozatfüggő: Mit nézzünk HBO GO áprilisi kínálatából


Poscher Dominik (21éves) - 5 hónapja

Annak az HBO GO előfizetőnek, aki esetleg még a kiadós húsvéti menü után lábadozna, és nem értesült volna a legújabb fejleményekről, következzen most a streamingszolgáltató áprilisi felhozatala, tálcán kínálva. Hisz a fogyasztást újra kell kezdeni, lássuk hát, miből lehet csipegetni. (az étlap egyes fogásai új vendégek bevonzására is alkalmasak lehetnek).

Kezdjük rögtön a legnagyobb hívószóval bíró filmmel: érkezik (érkezett) a Wonder Woman 1984, melynek hazai szinkronos premierje elsőként és exkluzívan csak az HBO GO-n elérhető.

WONDER WOMAN 1984 Warner Bros. Pictures

Bár a Mulató Aztékok nevű magyar hip-hop-csapat feltehetőleg nem a DC fanatikusainak címezte a „Te nem kell beérd a kevéssel…” sorukat, most valóban nem kell beérniük a „kevéssel”, jön még ugyanis a Christopher Nolan féle Batman-trilógia is, Christian Bale-lel, és persze a rögtön legendássá váló Heath Ledger-alakítással.

Eleget keseregtünk már azon, hogy a Kingsman 3. részének bemutatása mennyit és mennyit csúszik (ráadásul a Taron Egerton által megformált „Töki” nélkül), ezen égbekiáltó problémánktól szabadulva tekintsük meg inkább újra az első két epizódot. Aki pedig még ezzel adós lenne (mármint magának egy szuper élménnyel), az feltétlen pótolja az elmúlt évek egyik legnagyobb közkedvelésnek örvendő akció-vígjátékát.

Amennyiben pedig így jár el, azonnal vesse bele magát a másikba: a Jump Street először kopasz, majd két évvel később túlkoros osztagát képviselő Jonah Hill, Channing Tatum páros szórakoztató-faktora igen magas, nem véletlen, hogy a második rész, azaz a 22 Jump Street végén – a szó szoros értelmében – belengetnek még vagy 20 további egészestés filmbe illő ötletet, szituációt, ahol a duó ténykedését követhetnénk nyomon. Egyelőre marad a 21 és 22 Jump Street, bízva a folytatásban.

Bővül továbbá a Quentin Tarantino nevével fémjelzett filmek sora a felületen: a két Kill Bill, a Jackie Brown és a Volt egyszer egy… Hollywood után a Becstelen Brigantyk című alkotás került fel, Brad Pitt-tel a főszerepben.

Egy személyes kötődést hadd engedjek meg: volt szerencsém ezen film egyik jelenetét elemezni a média érettségin 2019-ben, szóval a hasonló választott tantárgyból vizsgázni szándékozóknak kis segítségül: ez a film minden bizonnyal nem kerül majd terítékre a közeljövőben. De természetesen ez egy médiából érettségizni szándékozót nem mentesít a film megnézése alól.

De ha már ennyire alapműnek vesszük a Tarantino-életpályát, a lengyel rendező, Roman Polanski filmjei sem nevezhetők különbnek, most éppen a Jack Nicholsont főszereben alkalmazó 1974-es Kínai negyed vált elérhetővé az HBO Go-n.

Romantikus filmként a 2019-es Lezárások, kezdetek említhető, melynek szerelmeseit nem más formálja meg, mint a Beavatott-filmekből ismerős Shailene Woodley, és a „A tél katonája”, Sebastian Stan. Ha más nem, ezen kettős egymás melletti alakítása az említett filmek rajongóinak különlegességként szolgálhat.

A tárgyalótermi krimi sokak kedvelt műfaja. Nem is olyan régen készült egy igencsak ígéretesnek tűnő darab, a Kegyelem ára munkacímmel, olyan neves színészekkel, mint Michael B. Jordan, Jamie Foxx és Brie Larson.

Ha már neves színész: Robert De Niro újra nagyapaként tűnik fel. Az köztudott, hogy koránál fogva mostanság jobbára hasonló karakterek eljátszására kap megbízást, de lassan ahhoz is hozzászokhatunk, hogy már a címben is megnevezésre kerül: a Nagyfater elszabadul után ezúttal a tavaly bemutatott, Nagyapa hadművelet-ben láthatja viszont a néző.

Magyar filmből is akad, az Orosz Dénes rendezésével készült 2020-as Seveled című vígjáték telis-tele van ismerősebbnél ismerős hazai színészekkel és színésznőkkel.

A végére pedig tartogattunk még egy, Wonder Woman-nel hasonló vagy talán annál is vonzerővel rendelkező meglepetést: A Jóbarátok rajongók legnagyobb örömére április 15-től a nagysikerű amerikai vígjátéksorozat mind a 10 évada elérhetővé vált magyar szinkronnal az HBO GO-n.Forrás:

HBO Go támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved