100 éve született Mészöly Miklós, megkaphatod ajándékba egy kötetét


Kovács Barna (19éves) - 5 hónapja

A Libri könyvesbolthálózat és a Jelenkor kiadó kezdeményezésének köszönhetően, Mészöly Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából ajándékkönyvet kaphatnak a diákok.

Ha egyetemre vagy középiskolába jársz, csak mutasd be a diákigazolványodat valamelyik Libri könyvesboltban, és megkapod ajándékba Mészöly Miklós Nem felelt meg neki címmel összeállított novelláskötetét. Az lehetőség a készlet erejéig tart, 10 000 könyvet fognak szétosztani a fiatalok között.

„A 20. századi magyar prózairodalomról lehetetlen Mészöly Miklós nevének említése nélkül szólni – regényei és elbeszélései a II. világháború és az ezredforduló közötti időszak irodalomtörténetének mérföldköveit jelentik. Önmagát nem írónak, hanem detektívnek látta: az áradó érzelmekről és a legdrámaibb pillanatokról is azon a tényszerű, szikár, sallangmentes prózanyelven tudósított, amelyről egy szobrász precizitásával és egy élet munkájával csiszolt le minden felesleget.” – olvasható a Libri weboldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved