11 döntősnek szoríthatunk az aerobik utánpótlás világbajnokságon


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Felülmúlva az előző napi teljesítményt ezúttal hat döntőbe jutottak be a mieink a Bakuban zajló aerobik világbajnokságon, így összesen tizenegy magyar egység került a vasárnapi finálékba.

A selejtezők első napjával megkezdődött a korosztályos aerobik vb pénteken, a bakui viadal első napján az első korcsoportban – 12-14 évesek (Age Group 1) – a fiú egyéni mellett, a triók és a vegyes párosok is bemutatkoztak, míg a második korosztályban – 15-17 évesek (Age Group 2) –  a női egyéni és trió kategóriák selejtezőit rendezték meg.

A magyarok az ötből három versenyszámban voltak érdekeltek, ugyanis fiú egyéniben és vegyes párosban nem indultak. A hölgyeknél Age Group2-ben Görgényi Ilona remekelt, 19.950 ponttal másodikként kvalifikált a döntőbe, a másik magyar versenyző, Csitkovics Fanni 18.650 ponttal 13-ként zárt.

Az idősebbeknél két magyar hármas szerepelt, és mindkettő kvalifikált a fináléba, ráadásul azonos, 19.200 ponttal. Így a hatodik helyet megszerző Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka mellett a hetedikként bejutó Mikulecz András, Csitkovics Fanni, Fejér Fruzsina trió is döntős.

Az első korcsoportban a trióknál szintén két magyar egység indult. A Bányász Viktória, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza hármas 18.550 ponttal a harmadik, míg a Moldvai Mira, Nádudvari Milla, Pintér Szonja alkotta egység 17.950 ponttal az ötödik helyen jutott a legjobbak közé.

Szombaton az első korcsoportban a hölgyek egyéni és a csoport kategóriájának kvalifikációs versenyeit rendezték. A második korosztályban a férfiak egyéni, a csoport, a vegyespáros és az aerodance selejtezőire került sor. A mieink ezúttal minden versenyszámban érintettek voltak.

A 12-14 éves (Age Group 1) női egyéni selejtezőben Menyhárt Melissza és Bányász Viktória vett részt, és mindketten kvalifikáltak a döntőbe. Utóbbi 18.750 ponttal a harmadik, előbbi 18.700 egységgel a negyedik helyen. Szintén ebben a korcsoportban szerepelt a Menyhárt Melissza, Bányász Viktória, Kiss Jázmin, Görgényi Eszter, Rasó Enikő összeállítású csoport, amely bejutott a legjobbak közé, méghozzá harmadikként 18.125 ponttal.

A 15-17 éveseknél (Age Group 2) férfi egyéniben Poscher Bálint és Mikulecz András indult és bár mindketten jó gyakorlatot mutattak be, Poscher Bálint 19.250 pontot kapott, ami azt jelentette, hogy második számú tartalék lesz a fináléban, míg Mikulecz András 19.550 egységgel nyolcadikként kvalifikált.

A csoportok versenyében a Poscher Bálint, Mikulecz András, Csitkovics Fanni, Nádudvari Patrik, Fejér Fruzsina összeállítású egység parádézott, és 19.850 ponttal első helyen jutott a döntőbe.

A vegyespárosoknál két egység is indult, a Poscher Bálint-Fejér Fruzsina kettőse 18.900, az Antal Bianka-Nádudvari Patrik 18.800 pontot kapott gyakorlatára így második és harmadik csereként fejezték be a kvalifikációt. Az aerodance kategóriában pedig a Görgényi Ilona, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka, Balogh Gréta, György Renáta 17.200 ponttal harmadikként került be a döntőbe.
A bakui korosztályos világbajnokság vasárnap a döntőkkel zárul, ahol tizenegy magyar egység lesz érdekelt.

Egy kivétellel mindenki hibátlan gyakorlatot mutatott be a mai napon. Boldogok vagyunk, bízunk az érmes helyezésekben. Az látszott, ami már pénteken is, hogy a körülmények ellenére erős mezőny jött össze. Ezzel együtt reménykedünk abban, hogy a megszerzett pozíciókat meg tudjuk őrizni, vagy akár javítani is tudunk rajtuk- zárta interjúját Sipos Mónika, edző.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Magyar Tornász szövetség

2017 Kidsnews | All rights reserved