5 pszichológiai módszer, hogy lenyűgözd a kiszemelted


Remi (18éves) - 4 hónapja

Biztosan te is gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne, ha le tudnád nyűgözni a kiszemelted, ha láthatná néhány remek tulajdonságod, talán felkeltenéd az érdeklődését. De hogyan érheted el, hogy felfigyeljen rád?

Íme, öt pszichológiai módszer, hogy lenyűgözd a kiszemelted:

Adrenalinszint növelő randi

Egy híres 1973-as tanulmányban, mely a vonzalom pszichológiájáról szól, a pszichológus Donald Dutton és Arthur Aron arra kértek 18 és 35 év közötti férfiakat, hogy menjenek át a két híd közül az egyiken. Egy masszív, biztonságos, alacsonyan húzódó hídhoz, valamint egy ingatag magasan függő hídhoz osztották be az önkénteseket. Mindkét esetben ugyan az a kísérletvezető hölgy várta őket a híd végén, egy képpel, melyről az alanyoknak történetet kellett mondaniuk. Ezután a nő megadta a nevét és a telefonszámát, ha a résztvevőkben felmerülne bármiféle kérdés.

A kísérlet azt mutatta, hogy az ijesztőbb hídon átkelők több szexuális tartalmat fűztek a történeteikbe és nagyobb valószínűséggel hívták fel a hölgyet.

A kutatók elmélete szerint a híd okozta izgalmat a férfiak a romantikus vonzalomnak tudták be. Tehát, ha valakinek adrenalindús eseményben van része veled, az izgalom okozta érzelmeket könnyen irányodba fordíthatja.

Egy kávézós randin rendelj forró italt

Lawrence E. Williams és John A. Barg kutatók szerint a meleg fizikai érzékelése elősegíti a személyek közötti melegség kialakulását.

Kísérletükben a résztvevők hideg vagy forró italt tartottak a kezükben, amíg egy másik embercsoporttal beszéltek. A hideg üdítősök könyörtelenebbek és hidegebbek voltak a csoport jellemzése során.

A forró italosok inkább érdeklődőnek, melegszívűnek, önzetlennek írták le embertársaikat. A kutatás szerint a fizikai hőmérséklet érzése, érzékelése, önmagában hatással van egy ember benyomására egy másik személyről. Így érdemes első randi helyszínéül egy meleg, kényelmes helyet és forró italt választani.

Légy humoros

Mindenki szeret nevetni, így ezt érdemes beleszőni egy randiba. A „humor effect” szerint, általában az emberek jobban emlékeznek az olyan információkra, melyeket humorosnak találnak.

Tehát, mikor legközelebb elmondod a randipartnerednek, hogy „miért megy át a csirke az úton”, valószínűleg nem csak a jó öreg csirkére, hanem rád is jobban fog emlékezni.

Még mindig rengeteg kutatás szükséges a humor összes előnyének feltárásához, de biztosan nem fog ártani, ha előállsz egy jó viccel. A humor növeli az energiaszintet, a negatív érzelmek mennyiségét és talán a kiszemeltedet is érdeklődőbbé teszi az irányodba.

Vegyél neki ételt

Egy tanulmány szerint, mely a Frontiers in Psychology című folyóiratban lett publikálva, ha a kiszemeltednek ételt adsz, attól az illető valamivel többet fog érezni irántad.

Néhány kutató feltevése alapján az ételadás lehetőséget ad a szorongással való megbirkózásra, empátiát tükröz, ami pozitív hatást eredményez a felek közötti kapcsolatra nézve és növeli a személyek közötti közelség érzését.

Szóval, ha legközelebb találkoztok, érdemes meglepned valami ehetővel.

Dicsérj másokat

A kiszemelted lenyűgözésének egyik módja, hogy megmutatod, mennyire kedves vagy másokkal. Ha pozitív hangnemben beszélünk másokról, az emberek arra asszociálnak, hogy a dicsért tulajdonságok bennünk is megtalálhatóak. Ez az úgynevezett spontán tulajdonságáthelyezés akkor következik be, mikor a kommunikáló felek úgy érzik, ők is birtokolják a másokban kiemelt jó dolgokat.

Több kutató és pszichológiai témájú folyóirat szerint, ha dicsérsz egy harmadik személyt, beszélgetőpartnered veled hozza majd összefüggésbe az adott tulajdonságot. Ha legközelebb beszélgetsz a kiszemelteddel, ne felejtsd el kiemelni neki a barátaid remek tulajdonságait.

Ezek a praktikák segíthetnek felkelteni a neked tetsző személy érdeklődését, de ne feledd, hosszú távon az őszinteség, a beszélgetés és az idő az, ami hozzásegíthet egy gyümölcsöző kapcsolathoz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Psych2go

2017 Kidsnews | All rights reserved