Akár a hívásaidat is lehallgathatják – Biztonsági rést találtak a szakemberek


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

A világon minden harmadik telefont érinthet egy most felfedezett súlyos biztonsági rés – írja a PCWorld. A probléma a Qualcomm által gyártott chipeket érinti. Ilyen processzor van a legtöbb androidos okostelefonban, ezt használja például a Samsung, a Xiaomi és az LG is.  A chipek sérülékenységét kihasználva a hekkerek hozzáférhetnek az üzeneteinkhez vagy lehallgathatják a hívásainkat, sőt egyes szakemberek szerint akár a SIM kártyánkhoz is hozzáférhetnek.

A Check Point Research nevű biztonságtechnikával foglalkozó cég mérnökei vették észre a problémát. A világ telefonjainak 40 százalékában az érintett chip dolgozik, de csak minden harmadik mobil lehet veszélyeztetett, mivel a támadáshoz szükséges Qualcomm MSM Interface (mely a chipek közötti kommunikációért felel) nem található meg minden Qualcomm processzorral hajtott telefonban.

A processzor gyártó cég tud a problémáról, és a sérülékenyég egy biztonsági frissítéssel orvosolható, ám mivel minden androidos telefongyártó egyedi, a készülék palettájára szabott szoftvert használ, hosszú idő is lehet, míg minden telefonra megérkezik az új szoftververzió. A Qualcomm szóvivője azt tanácsolta, hogy aki többet szeretne tudni erről, az vegye fel a kapcsolatot a telefonja gyártójával.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

PCWorld

2017 Kidsnews | All rights reserved