Első világversenyén kitűnő eredménnyel zárt a magyar ritmikus gimnasztika együttes kéziszercsapata


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Az élete első felnőtt versenyén szereplő magyar együttes kéziszercsapat összetettben a 16. helyen végzett a bakui ritmikus gimnasztika Világkupán.

A csapatok számára szombaton a kvalifikáció a 3 karika 2 pár buzogány gyakorlatokkal folytatódott. A felnőtt együttes kéziszercsapat az Urbán-Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula, Fekete Anita, Farkas Júlia összeállításban utazott Bakuba. A mieink ezúttal a második körben utolsóként mutatkoztak be, 29.650 pontot kaptak, így végül a 16. pozícióban fejezték be ezt a számot. 

Pigniczki Fanni az előkelő hetedik helyen végzett a ritmikus gimnasztikázók bakui Világkupáján a buzogány fináléjában.

Az egyéni és az együttes kéziszercsapatok döntőjében több mint egy évtized után volt újra  magyar versenyző a legjobbak között. Pigniczki Fanni a szombati selejtezőben 24.400 pontot kapott buzogánygyakorlatára, és ezzel hetedik helyen bejutott élete első Világkupa-döntőjébe. Az összetettben olimpiai kvótáért küzdő sportoló hatodikként lépett szőnyegre, és megtartotta szombati pozícióját. Bemutatóját 23.750 ponttal értékelte a zsűri, így a hetedik helyen fejezte be a finálét.

Nagyon jól éreztem magam a döntőben, kifejezetten élveztem, hogy még egyszer bemutathattam a buzogánygyakorlatomat ebben a mezőnyben. Úgy érzem, a gyakorlatom is jól sikerült. Az pedig kifejezetten pozitív, hogy sokkal kevésbé izgultam most a fináléban, mint az előző két napon a selejtezőkben. – nyilatkozta Pigniczki Fanni

A Vk-sorozat utolsó állomására május 28-30. között, Pesaróban kerül sor, ahol eldől, hogy a négy Vk-n az olimpiai kvalifikációs rangsorban a három legjobb összetett eredmény alapján melyik három ritmikus gimnasztikázó kapja meg az olimpiai kvótát. Pigniczki jelenleg a kvalfikációt érő harmadik helyen áll.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Torna sajtó

2017 Kidsnews | All rights reserved