Május 1. – a meztelen kertészkedés napja


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

Mike Storey és Jacob Gabriel 2005-ben találták ki a Meztelenül Kertészkedés Világnapját, ami hamar nagy népszerűségre tett szert a világon, és a közelmúltban már itthon is sok derű forrása minden évben. Eleinte szeptemberben tartották, de aztán hamar rájöttek, hogy nem éppen az ősz az ültetés legideálisabb időszaka. 2007 óta május első szombatja a meztelen kertészkedés napja, ami idén elsejére esik.

Öt ok, amiért érdemes kipróbálni:

1. A szabadban lenni jót tesz nemcsak az egészségednek, de a hangulatodnak is. Nem hiába panaszkodnak sokan a téli depresszióra, a napfény hiánya ugyanis egyúttal a D vitamin hiányához is vezet, aminek fontos szerepe van a boldogsághormonok kialakulásában, ráadásul, ha nem iskolába, vagy munkába rohansz a napsütésben, hanem a kertben, szép környezetben szívod magadba azt, akkor dupla lökést kaphatsz a rossz kedved leküzdésére.

2. Meztelenül kertészkedni egészen különleges érzés. A napfény és a szél a bőröd minden négyzetcentiméterét simogathatja, ráadásul most a tested olyan részei is lebarnulhatnak, amiket rendszerint ruha takar el. Elvégre parasztbarnának lenni manapság már nem menő.

3. A kertészkedés természetes antidepresszáns. Az egészséges termőföldben olyan mikróbák élnek, amik B12 vitamint tartalmaznak, egy friss kutatás pedig azt is bizonyította, hogy

a kertészkedés segít a hangulatunk javításában, teljesen felöltözve pedig kisebb bőrfelületen érintkezhetünk az anyatermészettel. 🙂

4. Minél többet vagyunk meztelenül, annál könnyebb elfogadni és megszeretni magunkat a saját bőrünkben. Erre persze nemcsak a kertben, hanem otthonunkban is sort keríthetünk, hiszen minél jobban szeretjük mi magunkat, annál jobban fognak szeretni mások is bennünket.

5. A merészebbek példát vehetnek a sztárok sokat sejtető fotóiról a közösségi médiában és egy-egy jól elhelyezett virágcsokorral, levelekkel vagy az árnyékok játékával valódi műalkotást készíthetnek a saját kertjükben is.

Persze nem arra buzdítunk, hogy meztelenül rohangálj az utcán vagy a ház körül,

de ha van egy a fürkésző tekintetek elől jól eldugott kis hátsókerted, ahol anélkül élvezheted a napsütést, hogy bárki miatt zavarban kellene érezned magad, akkor kipróbálhatod a meztelen kertészkedést idén május 1-jén. Maximum nem jön be, de akkor legalább tudni fogod, hogy ez nem neked való. Szégyellőseknek megengedett az alsónemű viselése!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

noizz.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved