Május 17. – homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Miközben az LMBTQ+ (=mindenféle nem hagyományos nemi identitású) közösségek világszerte egyre öntudatosabban hallatják a hangjukat, és egyre szélesebb körben elfogadásra találnak, mindennapi küzdelmeik évezredek óta léteznek.

Kultúrák és nemzedékek óta léteztek az alternatív nemi identitások, és a körülöttük ébredő félelem és értetlenség mindig is megnehezítette az érintettek büszke és egyenrangú létezését.

A világ ijesztő hely az LMBTQ+ közösségek tagjai számára, még azokban az országokban is, ahol a törvények nem korlátozzák alapvető jogaikat.

Még az ilyen haladó helyeken is elszenvednek időnként gyűlölet-bűncselekményeket, amelyek tudatlanságon és fanatizmuson alapulnak, és az áldozatokat bántalmazzák, elszigetelik és a legrosszabb bánásmódnak vetik alá.

A világ elmaradottabb részein, például Kínában, Oroszországban és a Közel-Keleten a közösség tagjait nemcsak aktívan üldözik, hanem semmilyen védelmet vagy akár alapvető emberi jogokat sem biztosítanak a számukra.

A homoszexuálisok, transzneműek és biszexuálisok üldözése elleni nemzetközi nap azért létezik, hogy felhívják a figyelmet az LMBTQ+ közösség elleni megkülönböztetésre, és a megértés révén visszaszorítsák ezeket a fóbiákat.

Hogyan ünnepelhetjük a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi napot?

A homofóbia, a transzfóbia és bifóbia elleni nemzetközi napon való részvétel legjobb módja az LMBTQ+ közösség megismerése.Nézz utána a helyi mozgalmaknak, ismerd meg problémáikat, törekvéseiket.

Ha van olyan ismerősöd, családtagod, aki tagja ennek a közösségnek, próbáld meg elérni, és tudasd vele, hogy ott vagy, és hogy veled biztonságban érezheti magát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved