Május 3. – paranormális nap


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

Seeing is believing – tartja az angol közmondás, ami nagyjából annyit tesz, hogy amit látunk, azt el is hisszük. És ha mi magunk nem is láttunk még semmi természetfelettit, másnéven paranormálist, világszerte sok ezer ember biztos abban, hogy tanúja volt valaminek, vagy közvetlen kapcsolatba került valamivel, amit a tudomány nem tud megmagyarázni, és amire egyszerűen nincs bizonyíték. UFO-k. Szellemek. Kraken, szirének, Loch Ness-i szörny. Macskaszörnyek, megacápák. Tényleg léteznek? És ha nem, miért történt annyi megfigyelés és találkozás? A paranormális nap célja, hogy megpróbálja megválaszolni ezeket a kérdéseket.

A paranormális nap története

A paranormális napot 2013-ban hozták létre, hogy segítsen elgondolkodni azon dolgokon, amelyeket nem ismerünk, annak reményében, hogy többet megtudjunk az univerzumról, amelyben élünk, annak minden dimenziójával, furcsaságával és nagy ismeretlenségével.

Az emberek évezredek óta állítják, hogy olyan dolgokat láttak vagy tapasztaltak, amelyeket lehetetlen megmagyarázni; ezeket a jelentéseket azonban csak az elmúlt néhány száz évben dokumentálták. Charles Fort amerikai író talán a paranormális anekdoták legismertebb gyűjtője, és sokak szerint a modern paranormalizmus, vagyis a paranormális kutatásának atyja. Fort legalább 40 000 feljegyzést állított össze megmagyarázhatatlan természetfeletti élményekről.

Az általa gyűjtött események közé tartozik a teleportálás (mely kifejezést maga Fort honosította meg 1931-ben), a kopogószellemek (poltergeistek), a békák, halak és mindenféle állatok égből potyogása, a gabonakörök, az ismeretlen eredetű zajok és robbanások, a spontán égések, a levitáció (lebegés), azonosítatlan repülő tárgyak és a rejtélyes jelenéseket és eltűnések, hogy csak néhányat említsünk.

Valószínűleg Fort volt az első ember, aki az idegenek általi elrablással magyarázta a furcsa emberi megjelenéseket és eltűnéseket, de a hipotézise akkora sikert aratott, hogy azóta évente több száz ilyen jelenségről számolnak be. A paranormális események rendkívüli sokfélesége mellett van egy közös vonásuk: empirikus (tapasztalati) módon nem megismételhetők, és nem alkalmasak tudományos vizsgálatra.

Hogyan ünnepeljük a paranormális napot?

Számtalan szórakoztató és érdekfeszítő módot találhatunk e nap megünneplésére. Ha rajongsz az ijesztő filmekért, a választék kimeríthetetlen, mert a szellemek, az azonosíthatatlan szörnyek és az idegenek a horror- és sci-fi filmek legnépszerűbb témái közé tartoznak.

Azért mielőtt nekikezdesz, győződj meg az ajánlott korhatárról, és csak akkor vesd bele magad, ha rendíthetetlen „alvókával” rendelkezel.

Az ilyen filmekben sokszor teljesen ártatlan élethelyzetekből alakul dermesztő hajsza a túlélésért – ott van például a 2007-es Parajelenségek, melyben egy házaspár próbál a végére járni a házukban zajló paranormális eseményeknek. A paranormális eseményekről szóló további jó horrorfilmek közé tartozik a The Babadook, egy lenyűgözően megindító ausztrál produkció, valamint a kézikamerás horrorfilmek királya, a kellemesen borzongató Blair Witch Project. Egy igazán jó horrorfilm megnézése után akár egy ágytakarótól is garantáltan frászt fogsz kapni!

Egy másik érdekes, de nemkülönben borzongató módja e nap eltöltésének az lehet, ha felkutatod a lakóhelyed közelében történt parajelenségeket. Csak őrizd meg a józanságod, és ne hagyd magad elragadni, ha valami retteneteset tudsz meg a környékedről – ami egyébként sem igaz … ugye?

Mi a legborzasztóbb paranormális történet, amit hallottál? Vagy esetleg magad is tapasztaltál valami megmagyarázhatatlant? Oszd meg ezt a cikket és tedd hozzá a saját sztoridat, hogy mindannyian élvezhessük a hidegrázást és megpróbálhassuk megfejteni a rejtélyt, és emlékezetes paranormális napunk legyen!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved