Május 31. – megjelenik Rihanna áttörést jelentő lemeze


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

2007-ben ezen a napon jelent meg a „Good girl gone bad”, a barbadosi énekesnő harmadik albuma, ami elhozta neki az abszolút világsztár státuszt.

Robyn Rihanna Fenty énekesnő, színésznő, divatdiktátor és üzletasszony 1988. február 20-án a barbadosi Saint Michaelben született és Bridgetownban nevelkedett, ahol Evan Rogers amerikai zenei producer fedezte fel, majd demófelvételek készítése céljából meghívta őt az Egyesült Államokba. Már első albumai, a Music of the Sun (2005) és A Girl like Me (2006) is kifejezetten sikeresnek bizonyultak, de az abszolút áttörést harmadik albuma, a Good Girl Gone Bad jelentette, melybe a karibi elemek mellé még több dance-pop motívumot kevertek, és így a legszélesebb közönség számára még élvezhetőbbé tették. A listavezető “Umbrella” kislemez Grammy-díjat ért neki, és azóta elmaradhatatlan szereplője az aktuális slágerlistáknak és díjátadóknak.

A zenén kívül Rihanna humanitárius, üzleti és divatipari aktivitásokkal hívja fel magára a figyelmet. Alapítója a Clara Lionel Foundation nonprofit szervezetnek, a Fenty Beauty kozmetikai márkának és az LVMH csoportba tartozó Fenty divatháznak is. Színészkedésbe is belevágott, főszerepet játszott a Csatahajó (2012), a Valerian és az ezer bolygó városa (2017) és az Ocean’s 8 (2018) című filmekben. A barbadosi kormány 2018-ban kinevezte az oktatás, az idegenforgalom és a beruházások nagykövetének.

Világszerte több mint 250 millió lemezeladásával Rihanna minden idők egyik legkeresettebb zenei előadója. Tizennégy listavezető és harmincegy első tízbe került kislemezzel büszkélkedhet az Egyesült Államokban, és harminc top 10-es dallal az Egyesült Királyságban.

Elismerései között szerepel kilenc Grammy-díj, tizenhárom American Music Awards díj, 12 Billboard Music Awards díj és hat Guinness-világrekord. A Forbes 2012-ben és 2014-ben a tíz legjobban fizetett híresség közé sorolta; 2019 óta a leggazdagabb női zenész, brandjének becsült értéke 600 millió dollár. A Time magazin 2012-ben és 2018-ban is a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta.

Legújabb albuma saját állítása szerint már másfél éve kész, de a kiadásra valamiért azóta is várniuk kell a rajongóknak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved