Május 5. – Adele szülinapja


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

Ma 33 éves Adele Laurie Blue Adkins, Oscar-, Golden Globe-, valamint tizenötszörös Grammy-díjas angol énekesnő, zenész-dalszerző. Isten éltesse sokáig!

Zenei tanulmányait a híres BRIT Schoolban végezte, amit 2006 májusában fejezett be. Egy iskolai projekt keretein belül felvett egy háromdalos demót, melyet egyik barátja feltöltött a MySpace-re, ahol hatalmas sikere lett a hallgatók körében, és meg is kapta első lemezkiadói ajánlatát. 2007-ben megkapta a BRIT Awardson A kritikusok díját, és elnyerte a BBC szavazásán a 2008 hangja címet. 2008-ban jelentette meg első stúdióalbumát, a 19-et, amely jelentős kritikai sikert aratott, és hazájában hétszeres platina, míg az Egyesült Államokban háromszoros platinalemez lett. 2009-ben az 51. Grammy-gálán elnyerte A legjobb új előadónak és A legjobb női popénekesnek járó Grammy-díjakat.

Következő albumának, a 21 sikerének köszönhetően többször is említik Adele-t a Guinness rekordok könyvében. Ő az első olyan női előadó az amerikai Billboard Hot 100 lista történetében, akinek egyidejűleg három önálló kislemeze is a legjobb tíz között szerepelt, valamint az első női előadó, akinek egyidejűleg két albuma (a Billboard 200 listán) és két kislemeze (a Billboard Hot 100 listán) is a legjobb öt között szerepelt.

A 21 minden idők legtöbb hetét eltöltő, első helyezést is elérő albumává vált a brit és az amerikai albumlistákon női előadótól.

2012-ben kiadott Skyfall című dala, amelyet az azonos című James Bond-filmhez írt és vett fel, elnyerte A legjobb eredeti betétdalnak járó Oscar-, Golden Globe-, és Grammy-díjakat. Három év kihagyás után, 2015-ben jelentette meg harmadik stúdióalbumát, a 25-öt.

A lemez az év legkelendőbb felvételévé vált, számos első heti eladási rekordot megdöntve, köztük az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is. Utóbbiban az énekesnő második gyémántminősítést elért lemeze lett. Az album első kislemeze, a Hello az első olyan felvétel az Egyesült Államokban, amit a megjelenés hetében több mint egymillió példányban töltöttek le. Az album 20 millió példányban kelt el világszerte.

2011-ben és 2012-ben is a Billboard az év előadójának választotta Adele-t. 2012-ben az ötödik helyet szerezte meg a VH1 100 legnagyobb női zenészei listáján. 2012-ben és 2016-ban a Time magazin beválasztotta őt a világ legbefolyásosabb emberei közé. Több mint 100 millió eladott felvételével Adele a világ egyik legtöbb zenei kiadványt értékesítő előadója.

Boldog születésnapot és további sok sikert kívánunk neki!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved