Május 9. – az elveszett zoknik emléknapja


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Nem tudjuk, hova kerülnek, de tudjuk, hogy mindig eltűnnek a mosásban vagy a szárításban, vagy valahol a szekrény felé vezető úton. Van valamiféle téridő-szakadás a forró levegő és nedves ruhák forgatagában? Vagy talán a gép szűrőjében lakik egy krakenszerű lény, amely bal oldali zoknikkal táplálkozik? Az elveszett zoknik egy másik dimenzióban bizonyára sorsközösséget alkotnak, és talán az év egy jeles napján ők is nosztalgiával emlékeznek a régi szép „páros” időkre.

Az őskorban a zoknit állati szőrből készítették, és elsőként a rómaiak használtak szövött anyagot hideg kis lábujjaik takarására. Amióta létezik színes szövet, a zoknik jellegzetessége, hogy párjuk nélkül teljesen haszontalanná válnak. Nemcsak nevetségesnek tűnne, ha egyetlen zoknit viselnénk, de a másik lábunk fázna is közben.

Tehát egy elveszett zokni komoly problémát jelent. Olyannyira, hogy néhány tudós – vélhetően a haszontalan kutatásaikkal mémek forrásává vált brit tudósok – tanulmányokat folytatott annak elemzésére, hogy évente hány zokni vész el, és arra jutott, hogy havonta 1,3 zokni válik kámforrá!

Bármi legyen is a valóság, az élet alapigazsága, hogy az embernek egyre több lesz a fél pár zoknija.

Ezen a jeles napon végre ismerjük fel, hogy ebbe nem kell beletörődnünk. Ne nézzük tétlenül, hogy eltűnnek zoknijaink!

Lendüljünk ellentámadásba okos ötletekkel és trükkös folyamatokkal! Üljünk le és gondoljuk át, hogy végülis mi történhet a zoknijainkkal?

Ha megvannak a fő veszteségi kockázatok, kidolgozhatjuk azokat a módszereket és eljárásokat, óvintézkedéseket, melyekkel elébe megyünk a veszteségeknek.

Azt nem javasoljuk, hogy egymásba bugyolálva mosd őket, mert az csak koszosabb zoknikhoz vezet. Ha sehogy sem tudod visszafordítani a zoknik eltűnését, fontold meg, hogy csak néhányféle színű zoknit tarts, így ha két fél pár elvész, a facéran maradt zoknik együtt új életet kezdhetnek.

Sőt, manapság, amikor miniszterelnökök csiricsáré zoknikban pompáznak komoly nemzetközi eseményeken, talán nem okozol közmegbotránkozást, ha fantáziadúsan összepárosított fél pár zoknikat veszel fel – de készíts be valami frappáns visszavágást arra az esetre, ha a társaság hangadója (vagy az ügyeletes helyi bully) megtalál egy rosszindulatú beszólással.

Bármi is a stratégiád, ne hagyj kint egyetlen zoknit sem éjszakára, hacsak nem csaliként, hogy elfogd a zoknik rémét! 😉

Ma pedig az elveszett zoknik emléknapja alkalmából gyászoljuk meg drága eltávozott lábmelegítőinket, és elmélkedjünk a zokni lét múlandóságáról!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved