Már otthon is tesztelhetünk koronavírussal szembeni ellenanyagra


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Kétféle módon lehetünk jogosultak a védettségi igazolványra, elsőként, ha az engedélyezett oltások valamelyikét felvettük, másodsorban ha átestünk a koronavírus fertőzésen és ezáltal a szervezetünkben koronavírussal szembeni ellenanyag van jelen.  Amennyiben a teszt azt mutatja, hogy kialakult védettség szervezetünkben a koronavírussal szemben és védettségi igazolványt szeretnénk igényelni, el kell végeztetnünk egy hivatalos vizsgálatot is. A jogszabály szerint egészségügyi szolgáltató által kiállított leletre van szükség, amelyen szerepel, hogy „az igénylő szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.”

Ezt követően elektronikusan indíthatjuk meg az igazolvány igénylését, melynek kiállítási díja 3000 Ft.

Tavasszal már hatalmas lett volna a kereslet az otthon elvégezhető tesztek iránt, ugyanis az otthon elvégezhető teszttel egyre többen szeretnék megtudni van-e a szervezetükben ellenanyag a koronavírussal szemben. Ennek például akkor is nagy jelentősége van, ha védettségi igazolványt igényelnénk, ugyanis segítségével otthoni körülmények között ellenőrizhetjük, hogy átestünk-e a betegségen és kialakult-e védettség a szervezetünkben a koronavírussal szemben.

A megvásárolt teszt doboza tartalmaz mindent, ami a minta levételéhez szükséges: használati útmutatót, rapid tesztkazettát, steril ujjbegy lándzsát, hígítószert, vérvételre szolgáló pipettát, antiszeptikus bőrtisztító kendőt a teszt biztonságos elvégzéséhez. Maga a teszt, gyors, és fájdalommentes, csupán egy vércukor-méréshez hasonló tűszúrás elég, hogy az elvégzéséhez szükséges vérmennyiséget, azaz egy cseppet megkapjuk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

primacovid.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved