Újabb diákcsapatok a hazai LEGO programozás élvonalába


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Idén első alkalommal önálló magyar szervezésben tartják meg a világ egyik legnagyobb robotépítő közössége, a FIRST, valamint a világszerte ismert építőjáték-gyártó LEGO közös szervezésében működő FIRST LEGO League verseny hazai fordulóit. A magyarországi iskolákból jelentkező több mint 90 csapat öt regionális selejtezőkörben mérte össze tudását, majd a május 29-én és 30-án megrendezett nemzeti döntő két nyertes csapata kvalifikálja magát a görögországi nemzetközi döntőre. Ahol több mint 110 ország legjobbjai képviseltetik magukat.

A FIRST LEGO League versenyeken a csapatoknak egy megadott tematikára épülő, egymást követő feladatok megoldására képes robotot kell tervezniük és megépíteniük. A csapatok számára egységes terepasztalon mindenki ugyanazokkal az elemekkel, szenzorokkal, motorokkal dolgozik, de a versenyzők kreativitásának és a LEGO műfaj sokoldalúságának köszönhetően minden robot egyedi a megjelenésében, és az egyes feladatokra tervezett moduljaiban. A versenyzők már az országos verseny részeként több hónapos tervezés részeként heteken át tökéletesítették robotjaikat, hogy azok a lehető leghatékonyabban, legelegánsabban teljesítsék a feladatsort.

’Néha a robotoknak is jár egy ölelés :)’ – A versenyen induló robotok „unokatestvére”, Vernie, tett egy kört a városban egy kedves ölelésért. Így reagált az utca embere a felkérésére!:

Magyarországon a verseny következő, egyben utolsó állomása a nemzeti döntő, amely május 29-én és 30-án kerül megrendezésre. A robotépítő, problémamegoldó csapatverseny magyarországi állomásainak kiemelt támogatója a Telenor Magyarország, HiperSul programja.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

A FIRST® a világ egyik legnagyobb robotikai közössége, amely iskolán belüli és iskola utáni csapatalapú foglalkozások keretében igyekszik felkészíteni a 4-18 éves gyermekeket a következő évtizedek kihívásaira. A Föld vezető nonprofit természet- és mérnöki tudományokkal, technológiával és matematikával foglalkozó oktatási szervezeteként a FIRST programjai kombinálják az élményalapú oktatást a csapatsportokkal, amelynek köszönhetően világszerte évente több mint 450 ezer gyermek csatlakozik be a FIRST és a LEGO® által közösen szervezett FIRST LEGO League küzdelmekbe a világ több mint 110 országából. A magyarországi versenyről az alábbi weboldalon lehet tájékozódni: https://www.firstlegoleague.hu/

2017 Kidsnews | All rights reserved