Újdonságok és átalakítások várhatók a Művészetek Völgyében 2021-ben!


Papp Júlia (16éves) - 5 hónapja

A tavalyi elmaradt 30. jubileumra idén izgalmas újításokkal készül minden Völgylakó számára a Művészetek Völgyének lelkes stábja, hogy együtt ünnepelhessük ezt a szép kerek számot, és nem utolsó sorban azt, hogy kiszabadulhatunk végre a négy fal közül és enyhíthetjük a fesztivál-, koncert- és közösségszomjunkat. 

Idén július 30. és augusztus 1-je között végre megnyitja kapuit a Művvölgy, temérdek új, na meg persze a szokásos színvonalú programokat kínálva minden kedves fesztiválozni-, kimozdulni- és lazítani vágyónak!

Minden művész és előadó legalább annyira hiányolja már az élőben találkozást, zenélést, játszást, alkotást, pezsgést, mint mi, a színpadok másik oldaláról, akik tűkön ülve várjuk az elsősoros tombolásokat, a szabadon lézengést, a koncerten elázást és azt a Völgy-hangulatot, amit tavaly nyáron nem volt alkalmunk átélni. 

A jó hír, hogy a program már teljesen elkészült, a vírushelyzethez igazodva lesz megtartva minden esemény, ügyelve mindenki egészségére és jólétére.

MűvészetekVölgye

“A Művészetek Völgye három csodálatos települése szerencsére lehetőséget ad arra, hogy szabadtéren, minél szellősebben, kis létszámú helyszíneken töltődhessenek a látogatóink kulturális és közösségi programokkal. Nyitottunk a tereken, Vigántpetenden és Taliándörögdön is új udvarok indulnak, valamint a vásár részt is kicsit átalakítjuk, hogy elkerüljük a sokadalmat.

A programunk már kész, rendületlenül dolgozunk, hogy amennyiben lehetséges majd, biztonságban találkozhassunk a Völgyközösséggel. Egyre biztosabbnak látjuk, hogy nyárra javul a helyzet és meg tudjuk valósítani ezt a tíz napot.

Sokan nevezik a Völgyet kulturális oázisnak, amire most talán a szokásosnál is nagyobb szüksége van mindannyiunknak, fellépőknek, látogatóknak egyaránt.” – mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója.

Egy kis ízelítő az idei újdonságokból:

Új irodalmi, színházi és képzőművészeti udvarok nyílnak, olyan magyar nagy nevek lépnek fel, mint az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a Bohemian Betyars és Rúzsa Magdi, hetvenötödik születésnapját ünnepli Hobo, Plusz-Mínusz koncerttel készül a Quimby.

A szokásosnál is több irodalmi program várható, Taliándörögdön indít udvart a Petőfi Irodalmi Múzeum, Vigántpetenden Vecsei H. Miklós és a Poket közösség. A kapolcsi evangélikus templomba költözik a Magyar Írószövetség, Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin a szokott helyen, a Kaláka Versudvarban lehet majd részt venni.

Meglepetésekkel készül a Kaláka Versudvar, a Momentán Udvar, a Harcsa Veronika Udvar, Kőbánya Udvara és az elmúlt év feszültségeit feldolgozó beszélgetések, előadások, foglalkozások és közösségi programok sem maradhatnak el.

MűvészetekVölgye

A jubiluem kapcsán tíz napon át új életre kel egy-egy korábbi Völgyprogram az elmúlt harminc évből és egy Völgyarcokat bemutató portrékiállítás is nyílik.

Reméljük ismét megtelnek Kapolcs utcái vidám Völgylakókkal, és visszahozhatjuk együtt azt a bizonyos egyedi és utánozhatatlan nyári-Művvölgy-hangulatot! 

További információkat a jegyértékesítésről, kempingekről, részletes programokról a megújult honlapjukon vagy a Facebook oldalukon találsz!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Művészetek Völgye

2017 Kidsnews | All rights reserved