A hétvégén mind Indiana Jones-szá válhatunk – számos program várja országszerte az érdeklődőket a Régészet napja alkalmából


kidsnews (127éves) - 3 hónapja

 Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum kínál többnapos elfoglaltságot gyerekeknek és a régészet iránt érdeklődő felnőtteknek egyaránt, így a tudományos előadások és kerekasztal-beszélgetés mellett arra is lesz lehetőség, hogy rendhagyó eszközökkel testközelbe hozzák a régmúlt állatait, de lesz vaskorba ültetett szerepjáték is.

A Budapest Történeti Múzeum (BTM) Aquincumi Múzeuma virtuális előadással várja az érdeklődőket, míg a BTM Vármúzeuma több kirándulást, lelőhely-látogatást is szervez a főváros középkori lelőhelyeire, tárlatvezetésükön pedig a lovasíjászat történetével lehet megismerkedni az őskortól a középkorig.

Bozsokon kiderül, hogy a Kalapos-kövek alkalmasak lehettek-e csillagászati megfigyelésekre a vaskorban, Esztergomban régészeti kalandjáték várja a legifjabbakat, Egerben az érdeklődők kinyomozhatják, hogy miként kerülhetett viking kard a Kárpát-medencébe, de drón- és hagyományőrző bemutatóknak is szemtanúi lehetnek.

Nyíregyházán a népvándorlás korának bronzöntési fortélyaival lehet megismerkedni kísérleti régészeti bemutató keretében. Pécsett a mohácsi csatatér kutatásának legújabb eredményeit hallgathatja meg a közönség, személyesen a feltáróktól.

Székesfehérváron, Tácon és Szolnokon a család minden tagjának szóló, egész napos szórakozást kínálnak előadásokkal, tárlatvezetésekkel, hagyományőrző bemutatókkal, gyermekfoglalkozásokkal és sok játékkal.

Régészeti lelőhely-látogatással, túrával egybekötött előadásokkal csalogatják a régészet iránt érdeklődő közönséget Hatvanban, Keszthelyen, Miskolcon, Nyíregyházán, Orosházán, Pécsett, Szekszárdon, Zalaegerszegen és Tatán is.

    A teljes programkínálat a www.regeszetnapja.hu weboldalon érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved