Elindult a MoneyGo nevű szabadtéri kincskereső játék


Kovács Barna (19éves) - 4 hónapja

A pénzügyekről való tanulást nem lehet elég fiatalon kezdeni, ezért is jelentkezünk rendszeresen cikkekkel a témában . Ha valakinek van szabad kapacitása a foci Eb követésén túl is, és szeretne valami elfoglaltságot a barátaival, akkor kiváló csapatjáték lehet a Pénziránytű Alapítvány UrbanGo-val közös projektje.

A MoneyGo nevű szabadtéri kincskereső játék ötvözi a szabadulószobák izgalmas feladatait a sétálás örömével, és a tanulás hasznosságával.

A lényege, hogy egy térkép segítségével a 3-7 fős csapatnak állomásról állomásra kell haladnia a Budai Vár környékén, és mindenhol meg kell oldania egy érdekes feladatot, izgalmas rejtvényt. Ebben a játékosok segítségére van egy jól elkészített mobilapplikáció és egy csomag is, amit a kezdéskor kapnak meg.

A feladatok megoldásához nem csak általános pénzügyi ismeretekre van szükség, hanem figyelemre, a csomagban kapott információs kártyákra és – természetesen – kreativitásra.

Ha a csapat valahol elakad, akkor sem kell pánikba esni, igénybe lehet venni segítségeket, ezeknek azonban ára van, persze csak a játék keretein belül.  

Nagyjából két-három órás játékidővel érdemes számolni, de persze ez attól is függ, hogy hányan vannak a játékosok, és mennyire mozognak otthonosan a szabadulószobák világában. Ha sok az idő, akár egy fagyizás is beleférhet két állomás között.

Lehetőségünk volt a játékot nekünk is kipróbálni, de éppen a vizsgaidőszak és az év végi hajrá közepe volt, ezért csak ketten tudtunk eljönni. Bár a start megtalálása okozott egy kis nehézséget, némi utánajárás után egyszerűen meg is kaptuk a kezdőcsomagunkat.

Ebben találtunk egy információs füzetet, egy térképet, némi segítséget az állomásokhoz és néhány eszközt, amiknek a funkciójáról ekkor még fogalmunk sem volt. Megvizsgáltuk a csomag tartalmát, beaktiváltuk a mobilapplikációt, és indulhatott a játék.

 A feladatok érdekesek voltak, előkerült bennük például az adózás, a bérek és a tőzsde témája, de a környék nevezetességeit sem ártott ismerni. Pozitívum, hogy nem a lexikális tudáson volt a hangsúly, sokkal fontosabb volt a figyelem és a kreativitás, pont, mint egy szabadulószobánál.

Kiemelném, hogy 3-7 fős csapatoknak érdemes jelentkezni, mert sosem árt a sok szem, a sok kéz és a sokféle gondolkodásmód. Mi – kisebb megtorpanásokkal – ketten is végig tudtunk menni a pályán, de voltak helyzetek, amikor jól jött volna, ha többen vagyunk.

A leginkább középiskolásoknak szóló program kiváló szórakozás lehet baráti társaságoknak, de akár családoknak is. Itt  tudtok jelentkezni a játékra, valamint további információkat is találhattok róla.

A Pénziránytű iskolahálózatához tartozó sulik diákjai ingyenesen játszhatnak, ha a ti iskolátok is ilyen, érdemes lehet felhívni a tanárok figyelmét erre a lehetőségre.

Ha szeretnéd elmélyíteni tudásodat még jobban a témában, vagy csak egyszerűen szeretnél pár hasznos infót, tanácsot találni, amelyek hozzásegítenek a tudatos pénzügyi döntésekhez, úgy ajánlom figyelmedbe a Pénziránytű ingyenes „Értem a pénzem” alkalmazását, amelyet androidra a Google play áruházból, IOS-re pedig az App Storeból tudsz letölteni. Ezen felül, ha érdekelnek a részletes és naprakész infók, tanácsok, akkor a Pénziránytű egy Pénzbook nevű Facebook és Insta oldallal is rendelkezik, amelyekre érdemes vetni egy-egy pillantást!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved