Június 10. – a jeges tea napja


kidsnews (127éves) - 3 hónapja

A jeges tea az ősi keleti kultúra, a forró víz és a jég találkozásából létrejött isteni nedű, melyet világszerte élvezettel fogyasztanak.

A szomjúság csillapítására és a forró nyári napon való felfrissülésre számtalan üdítő lehetőség közül választhatunk. Ma, a jeges tea napján válasszuk ezt a páratlan finomságot. Semmi sem oltja jobban a nyári szomjat és segíti elő a kikapcsolódást, mint egy pohár jeges tea.

A jeges tea receptjei egészen az 1870-es évekig nyúlnak vissza, de csak 1904-ben robbant fel a népszerűsége, nem kis részben az amerikai Louisiana állambeli St.Louis-ban rendezett világkiállításnak és az ottani forró nyári melegnek köszönhetően.

Az itt felszolgált, magas poharakba töltött jeges teát a vásár látogatói tömegesen fogyasztották, és lelkesen vitték haza a receptet, amely jómódú polgári körökben a magas pohárral és a hosszú kanállal együtt egy csapásra globális szabvánnyá vált.

A jeges teát általában a teanövényből készítik, de akárcsak a hagyományos, forró tea, számos gyógynövényből is elkészíthető.

Ha jó az ízérzékelésünk, és van otthon többféle tea, érdemes kísérletezni az ízváltozatokkal. Őszibarack, mango, menta és annyiféle más, gyömbérrel, mézzel vagy citrommal, felnőtteknek egy kis rummal, vagy akár egy kis retró ovis-napközis édes tea behűtve? Mind jól hangzik, és kis odafigyeléssel a család és a barátok egész biztosan értékelni fogják.

Ne ragadjunk le a boltban kapható, előregyártott jeges teáknál! Többségük nem több cukrozott üdítőnél, és ugyan előfordulnak köztük nem annyira rosszak, nem vehetik fel a versenyt egy saját receptből házilag készített, friss és finom, adalékmentes hűsítővel!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved