Június 12. – Superman nap


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Mi az? Ott az égen? Egy madár? Egy repülő? Nem! Superman az! Az évek során sokan bújtak a bőrébe, de a lényeg nem változott. Ő mindig kiállt azért, ami a legjobb az emberiségben, és képviselte az erőt, hogy bár megvolna a lehetőségünk a szörnyű pusztításra, de szabad döntéssel elkerüljük azt és inkább jót cselekszünk.

Supermant 1933-ban hozta létre Joe Shuster és Jerry Siegel író, illetve képzőművész. Első változatában még rossz fiú volt, aztán mai formájában az 1938-ban kijött Action Comics első számában jelent meg, amivel elkezdődött Man of Steel (Acélember) hosszú és fényes pályafutása. Olyan sikere volt, hogy már 1939-ben saját képregényt kapott, és a világ azóta sem nézett vissza.

Öltözéke mit sem változott: piros palástja, szűk kék overallján büszkén viselt piros alsógatyája és a mellén lévő stilizált vörös S azóta is Superman összetéveszthetetlen védjegyei. Daliás kék alakja feltűnt a média minden formájában, amelyet azóta feltaláltak. Képregények, videojátékok, tévé- és mozifilmek, regények, matricák, pólók, nincs olyan felület, ahol az Acélember nem jelent volna meg.

Superman és Lois c- sorozat , HBO Go

Azok számára, akik egy kicsit önzetlenebbek szeretnének lenni, a Superman-nap remek alkalom, hogy tegyenek valamit a célokért, amelyekért Superman is áldozatosan harcol. A lehetőségek, hogy egy kicsit „szuperek” legyünk, korlátlanok – csak lépjünk ki megszokott buborékunkból és tegyünk valamit embertársainkért!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved