Június 13. – gyereket postázni tilos!


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Az USA postaszolgálata ma 101 éve közölte, hogy a továbbiakban nem vesz át élő embereket postaküldeményként. Addig ugyanis volt, aki az 50 font (kb. 23 kg) súlyhatár alatti gyerekét csomagként adta fel.

Az amerikai postaszolgálat csomagküldő szolgáltatásának 1913-as indulása után nem sokkal történt, hogy az ohiói Bataviában lakó Beauge-ék 15 cent bélyegköltségért feladták tízhónapos gyermeküket, mert így olcsóbb volt az utaztatása. Egy másik elhíresült esetben az 5 éves May Pierstorffot vonattal postázták idahói otthonából úgy, hogy a bélyegeket a kabátjára ragasztották.

Képünkön a bélyegzők illusztráció, a képen korabeli illusztrációja látható a gyerekpostázásnak

A gyakorlat nem volt annyira embertelen, amilyennek hangzik, mivel a postások megbízható helyi tisztviselők voltak, akiket vidéken mindenki jól ismert. May Pierstorff épségéért például saját unokatestvére felelt, aki postai tisztviselőként dolgozott.

Ezek az esetek valószínűleg inkább a rendszer kifigurázásáról vagy rövid viszonylatokon az útiköltség megspórolásáról szóltak. Ennek ellenére a posta vezetői hamarosan megszűntették ezt a lehetőséget, és 1920. június 13-ától életbe lépett szerződési feltételeikben kiemelték, hogy emberek kézbesítését nem vállalják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

onthisday.com

2017 Kidsnews | All rights reserved