Június 22. – Zsákos Bilbó hazatér


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

J.R.R. Tolkien Hobbit (A babó) című könyvének főhőse, Zsákos Bilbó a harmadkor 2941. évében június 22-én tér haza Gandalffal, a mágussal és 13 törppel tett csodálatos utazásáról.

Útjukon Bilbó találkozott a Gollam nevű lénnyel, és megszerezte tőle évszázadok óta őrzött varázsgyűrűjét, amely láthatatlanná teszi és óriási hatalommal ruházza fel viselőjét. Számos hihetetlen kaland után egy kicsit öregebben, bölcsebben, és főleg mesés kincsekkel megrakodva tér haza Hobbitfalvára.

Miután a távollétében beköltözött, örökségét elfoglalni tervező kapzsi rokonokat kidobja otthonából, nyugodtan, magányosan éli a jómódú hobbitok önfeledt életét, mígnem 99 éves korában örökbe fogadja unokaöccsét, Frodót. Frodó nem sokkal ezután egy újabb, még Bilbóénál is sokkal veszedelmesebb utazásra indul – ezt a kalandot örökíti meg a Gyűrűk ura című fantasy könyv- és filmtrilógia.

Gyűrűk ura című fantasy filmtrilógia

Érdekesség, hogy a Hobbit eredetileg gyerekkönyvként látott napvilágot és aratott komoly sikert, azonban a stílusában és tartalmában sokkal komorabb és komplexebb, műfajteremtő Gyűrűk ura már kifejezetten felnőtt közönségnek készült.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

A cikk a HBO Go-val közös együttműködés keretében készült

2017 Kidsnews | All rights reserved