Június 28. – vidd el a gyerekeket munkába-nap


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Tudjátok, hogy ki nem kap még mindig elég megbecsülést? Hát az anyák! Igen, sokat ajnározzuk őket, de ha megállunk egy pillanatra és végiggondoljuk, hogy mi mindent kell kézben tartaniuk, rájöhetünk, hogy még így sem kapnak elég megbecsülést. Sokan megmaradnak a régivágású anyaszerepben, gondozzák a gyerekeket és a családot, tisztán tartják otthonunkat és mosónőként, ápolónőként és tanácsadóként szolgálnak mindenkinek. Sőt, sokan mindezt nem is hagyományos háztartásbeliként, hanem normál munka mellett is elvégzik.

Tudjátok, hogy mit nem kapnak még az anyák eleget? Szabadidőt! A vidd el a gyerekeket munkába-nap célja, hogy jól megérdemelt szabadságot kapjanak. Június utolsó hétfőjén világszerte a nem anyaszerepet betöltő nevelő(kö)n a sor, hogy tündököljenek és valamilyen tartalmas egész napos programra vállalják át a gyerekeket.

A gyerekek megtudhatják, hogy miről szól apukájuk munkája, az apuka pedig közelebb kerülhet a gyerekekhez és megtanulhatja még jobban értékelni partnere mindennapi erőfeszítéseit. Ennek jelentőségét nem lehet túlbecsülni, mivel a szülők közötti egyensúlyhiány a modern társadalmakban mindenütt megfigyelhető. Az apukák és férjek sokszor azt gondolják, hogy a háztartásbeli anya élete csupa játék és kikapcsolódás – közben pedig az anyáknak sokszor évekig nem jut idejük önmagukra, ami frusztrálttá és bizonytalanná teheti őket egy idő után.

Képünk illusztráció, Depositphotos

A vidd el a gyerekeket munkába-napon tiszteljük meg az anyákat azzal, hogy adunk nekik egy napnyi valódi szabadidőt.

Az apukák beszéljék meg a munkaadójukkal, és alakítsák úgy a napjukat, hogy biztonságos körülmények között megmutathatják munkahelyüket, tipikus napi programjukat a gyerekeiknek, vagy akár hivatalos látogatókként vendégül láthatják őket a szokásos napi útvonalaik egyikén. Vagy ha ez nem megoldható, vegyenek ki szabadnapot, és töltsenek el egy tartalmas napot a gyerekekkel, amíg anyuka kicsit kipiheni magát!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved