Június 3. – a bicikli világnapja


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

A kerékpár a modern emberiség egyik legfontosabb találmánya. Emberek millióinak biztosít egyszerű, olcsó és gyors közlekedést, miközben a testet is karbantartja. Egyre többen választják a biciklizés szórakoztató és problémamentes módját a közlekedéshez és a napi feladatok ellátásához.

A Kerékpár Világnapját az ENSZ hozta létre, hogy hangsúlyozza a kerékpár fontosságát szerte a világon. A biciklizés környezetbarát, biztonságos és egészséges módja az A-ból B-be való eljutásnak. Életeket ment, segíti a környezet védelmét és támogatja az elmaradottság és a szegénység visszaszorítását azáltal, hogy a világ legszegényebbjeinek is hozzáférést biztosít a szolgáltatásokhoz, ezért sokkal nagyobb figyelmet érdemel, mint jelenleg. Mindannyiunknak minél többször kell élnie vele, ha meg akarjuk menteni a világot a fenntarthatatlan károsanyag-kibocsátástól.

Fontos azt is kiemelni, hogy sok nagyvárosban nem figyelnek eléggé a gyalogosok és a kerékpárosok igényeit. A döntéshozók elfogultak a gépjárművek iránt, és mindent ezek igényeinek rendelnek alá, ahelyett hogy környezetbarát alternatívákat kínáljanak. A gyalogos és kerékpáros útvonalakba történő befektetés segít csökkenteni a súlyos balesetek arányát, miközben tehermentesíti az utakat. A Kerékpár Világnapja alkalom arra is, hogy az ő figyelmüket felhívjuk és kikényszerítsük az utak kiegyensúlyozottabb használatát biztosító intézkedéseket.

A világnap megünneplésében bárki részt vehet. Autó helyett megfelelő úthálózat esetén kerékpárral is eljuthatunk az iskolába vagy munkába. Ezen kívül kereshetünk és támogathatunk olyan nonprofit szervezeteket, melyek hazánkban vagy akár a fejlődő országokban igyekeznek népszerűsíteni és elősegíteni a kerékpáros közlekedés terjesztését. És nem utolsó sorban lobbizhatunk a helyi önkormányzatoknál, hogy javítsák a kerékpáros és gyalogos mobilitást a környékünkön.

A bicikli fenntartható közlekedési megoldást kínál, és módot kínál arra, hogy az emberek közvetlenül hozzájáruljanak egy jobb környezet és bolygó megteremtéséhez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved