Június 7. – hála istennek, hétfő nap


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Ahogy egy iskolás panaszolta: „A hétfő eleve elég szörnyű, miért kell még a hét elején is lennie?” Nem könnyebb a világ dolgozóinak sem: életükben átlagosan több mint kétezerszer kell beküzdjék magukat a munkahelyükre, hogy ott egymás durcás hétfői arcát nézegessék.

A hála istennek, hétfő napját június első hétfőjén tartják azóta, hogy Dorothy Zjawin a New Jersey-i Roselle Parkból megalapította azt, hogy némi elismerést adjon a hét elejének általában. Azt akarta, hogy az emberek felismerjék, hogy a hétfő a lehetőségek napja, és ezért hálásak is lehetnek.

Ha együtt teszünk érte, a hála istennek, hétfő napon megmutathatjuk, milyen lehet egy jó hétkezdés. Egy jótékonysági sütemény-árverés, közös ebéd (pizza, egy jó kínai vagy egy kis burek rendelés, vagy egy jó süti mindenkinek a közös kasszából?), vagy akár egy meghitt, beszélgetés nélküli ebéd utáni séta a többiekkel a háztömb körül csodákat tehet a csapat hangulatával. Sok vállalat vagy iskola szívesen segít a közös étkezés, a kirándulás vagy csapatépítő nap megszervezésében: a mozgás, játék és alkotás mind ösztönzi az elménket, és közelebb hoz minket a társainkhoz.

A hála istennek, hétfő nap arról szól, hogy a hétfőt próbáljuk inkább pozitív, mint negatív színben látni. A hétfő sokak számára kínszenvedés, de mi lenne, ha más szemmel is megvizsgálnánk? Hiszen a hétfő az új kezdetek napja is. A párok általában hétvégén házasodnak, és így a hétfő jelenti új közös életük kezdetét. Az új munkahelyen általában hétfőn kezdünk, új kollégáink is hétfőn érkeznek. Sok ünnep és munkaszüneti nap is hétfőre esik, de hétfőn jönnek a nagy bejelentések, és hétfőn új élményekkel és sztorikkal tudjuk szórakoztatni egymást múlt hét óta nem látott társainkkal.

Ha belegondolunk, hogy életünk hetede hétfőn zajlik, rá fogunk jönni, hogy nem intézhetjük csak úgy el ezt a napot, mint ami eleve rossz.

Az év során legalább 52 hétfőnk lesz (néha 53!). Ez 52 lehetőség arra, hogy időt tölts szeretteiddel, felkeress rég nem látott ismerősöket és új emberekkel ismerkedj meg. Ez 52 esély arra, hogy belekezdj valami újba, elsajátíts egy új készséget, vagy csak lásd a gyönyörű napfelkeltét. Ezek mind olyan dolgok, amelyekért hálásak lehetünk!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved