Ma tartják a Múzeumok éjszakáját


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Az év legrövidebb éjszakájához és a Szent Iván-éji hagyományokhoz kapcsolódóan szombat éjszaka ismét megnyílnak este a múzeumok kapui, a múzeumok éjszakáján különleges programokkal, állandó és új kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, előadásokkal, könyvbemutatókkal, és kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Az immár tizenkilencedik alkalommal megszervezett esemény idei címe Fordulópont, a pandémia utáni újranyitás jegyében rendezik.

Országszerte több mint háromszáz intézményben mintegy kétezer programmal várják az érdeklődőket.

A minden évben sok százezer embert vonzó Múzeumok éjszakáján a kőbányai sörmúzeumtól az óbudai csillagvizsgálón át a vidéki múzeumokig lesznek tárlatvezetések, filmvetítések, gyermekprogramok, színházi előadások, de kenyérsütés vagy hőlégballon-függesztés is.

Az újranyitás nagyfokú felelősséget is jelent: minden látogatónak be kell tartania a járványügyi szabályokat.

 A szervezők közlése szerint a Múzeumok éjszakája programjai idén is közös karszalaggal látogathatók, amelyek online és a résztvevő múzeumokban is megvásárolhatók. Idén a budapesti karszalagok az eddiginél is kedvezményesebb áron érhetők el, a járványhelyzet következtében lerövidült szervezési idő miatt azonban nem lesznek érvényesek a BKK járataira, és nem indulnak múzeumi körjáratok sem.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved