Magyar középiskolás tervéből készül az új LEGO Ideas készlet


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Hamarosan egy magyar középiskolás ötletéből megvalósuló LEGO készletet vehetünk kézbe! A mindössze 16 éves Fehérvári Donát tervei alapján készülő szettből egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni LEGO kockákból. Az ötletet a LEGO Ideas oldalára töltötte fel még februárban. Az új LEGO Ideas készletet élőben, az első LEGO Con eseményen, a dániai LEGO House-ban jelentették be június 26-án.

A LEGO Ideas a LEGO Csoport kezdeményezése, amely során a rajongóknak is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a LEGO tervezőivel életre keltsék azt, majd hivatalos készletként is megvásárolható legyen.

A mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Donát a LEGO Ideas sport tematikájú felhívására készítette el, hiszen a We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a LEGO rajongók kifejezhették a sport iránti szeretetüket.

Donát tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

Bár Donát terve volt a leginspirálóbb a közönség számára, a LEGO Csoport tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így pár hónap múlva – miután a LEGO tervezőcsapatával közösen végleges megjelenést kap a modell – már hivatalos LEGO készlet formájában lesz elérhető.

Nem ez az első magyar siker a LEGO Ideas történetében, hiszen legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

LEGO

2017 Kidsnews | All rights reserved