Magyar világpremier a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon


Kovács Barna (19éves) - 4 hónapja

Nyilvánosságra hozták az augusztus végi Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál programját, a listán Kis Hajni első mozifilmje, a Külön falka is ott van. Közép-Európa egyetlen „A kategóriás” fesztiváljára mintegy 2000 nevezés érkezett, ezekből választották ki programban szereplő filmeket. A magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön falka az „East of the West” című versenyprogramban szerepel.

A filmben látható tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A főszereplő lányt (Horváth Zorkát) és édesapját (Dietz Gusztávot) közel egy éves szereplőválogatás után sikerült megtalálniuk, az alkotók majdnem 1500 lányt és 400 férfit néztek meg a főszerepekre. Mindkettejüknek a Külön falka az első mozifilmes szerepe.

Kis Hajni eddig két rövidfilmet készített, ezek számos fesztiváldíjat nyertek. Legutóbbi filmje a Last Call több rangos fesztiválszereplésen van túl, többek között megnyerte a legjobb vizsgafilm díját a szarajevói fesztiválon. A Szép alak című alkotása Diák Oscar-díj (Student Academy Awards) jelölést kapott, ezen kívül több mint száz fesztiválra meghívták szerte a világban, és rengeteg díjjal tüntették ki.

A Külön falkát Budapesten forgatták, a rendezőt állandó alkotársai segítették: Nyoszoli Ákos operatőr, Nyitrai Anna látványtervező, Gorácz Vanda vágó és Borsos Oleg zeneszerző közreműködésével valósult meg a film. A forgatókönyvet Kis Hajni és Szántó Fanni írta. A filmet a Proton Cinema a szlovák MPhilms-szel és a Visionteam L.O-val koprodukcióban, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában gyártotta, producere Berkes Júlia és Zachar Balázs, koproducere Prikler Mátyás és Zora Jaurová, executive producere Petrányi Viktória. A Külön falka világpremierje a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, és szeptember 30-tól a magyar és szlovák mozik is műsorra tűzik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Mozinet

2017 Kidsnews | All rights reserved