Szaki tábor, ahol egy hét alatt sokféle szakember bőrébe bújhatsz


Tigirl (16éves) - 4 hónapja

Mi van, ha már érzed, hogy nem az általános gimnáziumok felé húz a szíved, de nem tudod kiválasztani a számodra legkézenfekvőbb szakmát? Az egyik lehetőség, hogy végig bújod a szakmák listáját, elolvasod az összes leírást, majd hosszas agyalás után ráböksz az egyikre. A másik lehetőség, hogy eltöltesz egy intenzíven színes hetet a Szaki táborban, ahol a garantált jókedv mellett testközelből ismerheted meg az összes szakképzési ágazatot. Számomra nem kérdés, hogy én melyiket választanám… 🙂

Fontos tudni, hogy ez nem egy szabadidős tábor, hanem kifejezetten a pályaválasztást hivatott segíteni a 7. osztályos gyerekek körében. Ilyen tábor többek között a Pécs-Baranyai és a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából is látogatható.

“Célunk, hogy a gyerekek lássák, hogy Baranya megyében is van sok lehetőség, és nem kell feltétlenül az ország másik felébe, vagy akár külföldre menni ahhoz, hogy azt csinálhassák, amit szeretnek” – írta nekünk Purger Valéria, a pécsi tábor felelőse.

A heti turnusokban kb. 10 helyen fordulnak majd meg a gyerekek: délelőttönként technikumokban, délutánonként pedig gyakorlati helyeken tölthetik az időt a diákok, miközben megismerik a szakmák teljes spektrumát. Helyi iskolák és cégek segítségével betekintést nyerhetnek a vendéglátásba, a gép-, és villamosiparba, az egészségügybe, a logisztikába, a kézművesiparba, és az IT szektorba is.

A táborozók kipróbálhatják a maszk-, vagy csokornyakkendő-varrást, a fúrást-faragást és fémforgácsolást, a fotózást, a programozást, az elsősegélynyújtást és csecsemőgondozást, de még sütit is süthetnek egy mestercukrász segítségével, amit természetesen ahhoz méltón tálalnak majd fel. Na erre mondja nekem valaki, hogy nem hangzik izgalmasnak! 🙂

Emellett persze fontos a csoportmunka elsajátítása is – a hétfő mindig a csapat összehozásáról szól, különböző csapatépítő és önismereti tréningek keretein belül. Továbbá a tábor keretes szerkezetéhez tartozik a végső beszélgetés, ahol mindenki megvitathatja benyomásait, és tanácsokat is kaphat.

Ha nem egy irodában szeretnéd tölteni majd a munkanapjaidat és megtetszett a lehetőség, akkor ezen az oldalon tudsz majd utánaolvasni a jövő évi táboroknak, ha pedig a tanulható szakmák után olvasnál, látogass el a szakmavilag.hu oldalra!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

A cikk megjelenést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az MKIK Szakmavilág.hu oldal támogatta.Forrás:

Támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved