Utazik a család, de hova vigyük a kisállatokat?


Darinka (13éves) - 4 hónapja

 A kutyák inkább a gazdihoz kötődnek, így a környezetváltozás kevésbé viseli meg őket, viszont ha magukra maradnak az számukra egy nagyon bizonytalan helyzet. A macskák viszont sokkal jobban ragaszkodnak a megszokott lakóhelyhez, így a lakóhelyi változásokat viselhetik nehezebben. Egyszóval a házikedvenceink esetében megoldást találni arra az esetre ha nélkülük kell elutazni, mindenkinek nehéz. Szervezzük meg tehát alaposan! 

A legjobb megoldás ha ismerőseinket, rokonainkat,  -akiket ismer és kedvel kiskedvencünk-  bízzuk meg állataink gondozásával, lehetőség szerint a számukra megszokott környezetben, így csak a mi hiányunkkal kell megküzdeniük.

Ilyenkor előre elkészíthetünk mindent kedvenceink számára, hogy a lehető leggördülékenyebben menjenek a dolgok otthon a távollétünk alatt is, ezzel a napi megnyugtató rutinnal könyebb lesz a rá vigyázónak is.

Akkor sem kell aggódnunk, ha a család, akár egy hosszabb utazásra indul és a kis állatai ezúttal nem tudnak vele tartani,  és nem találunk ismerőst aki hozzánk tudna költözni a távollétünk alatt,  mert Magyarországon több lehetőség is van arra, hogy a távollétünkben ellássák állatainkat.

A legideálisabb az ismerősöknél rákérdezni – erre kitűnő információforrás lehet a sétáltató gazdák közössége is, hiszen ők lehet tudnak olyan családi kisvállalkozásokat, akik megőrzik kis kedvenceinket távollétünkben. Kérdezzük meg, hogy kinek milyen tapasztalata van, melyik helyet ajánlja, mikor és mennyit volt ott az ő kedvencük, tehát ne hagyjuk szótlanul elmenni. Ezután jó még egyszer utána nézni a neten ennek a helynek, olvasunk róla véleményeket stb. 

De a legfontosabb, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá az új helyhez a házi kedvencünket. 

Tipp: jól jöhet egy hordozó, de ezt ne az utolsó pillanatban szerezzük be, hanem vegyük meg időben, és kezdjük el kedvencünket hozzá szoktatni! Tegyünk például finomságokat a hordozóba, és hagyjuk, hogy benne pihenjen. Könnyebb lesz majd neki amikor az lesz a biztos pont a panzióban!

Mindenképpen vegyük figyelembe azt, hogy milyen fajta, viselkedésű kisállatunk van (főleg, ha kutyánknak szeretnénk panziót találni!) Ha fajtársait nem annyira tűri meg jobb egy szűkebb körű panzióban vinni, ha ellenkezőleg szeret fajtársaival udvaron rohangálni, akkor szeretni fogja, ha nagy társasággal van egy helyen!

Remélem segítettem azzal, hogy hova vigyétek kis kedvenceiket, miket figyeljünk meg a panzióknál, és ha további szempontokat, véleményeket kerestek jó még egy kicsit böngészni a netet! 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved