A fiatalok 58% rendelkezik megtakarítással és az erre való törekvésük is nőtt


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános és középiskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa.  A versennyel egyidejűleg készítenek felmérést a fiatalok pénzügyi szokásairól is.

A 2021 második negyedévében készített felmérésben  a 19-29 évesek mindössze 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem takarít meg – meglepő módon a 26-29 éves korosztályban többen vannak, akik nem gyűjtenek, mint a 19-25 évesek között (31% vs. 14%).

Érdekesség, hogy míg korábban a legtöbben a hónap végén – esetlegesen – megmaradó forintjaikat tették el későbbre, most  a fiatalok 35 százaléka már hónap elején elkülöníti a megtakarításra szánt összeget. Ez a valaha mért legmagasabb érték.

Az indexből az is kiderült, hogy megtakarítással a fiatalok 58 százaléka rendelkezett, ami az eddig mért egyik legmagasabb arány.

A K&H ijfúsági indexéből az is kiderült, hogy a tavalyi rekordösszegű megtakarítás (649 ezer forint) 2021-re tovább nőtt: 736 ezer forintra. Viszont csak 36 százalékuk tudna legalább fél évig megélni a megtakarításaiból, ez az arány a korábbi években jóval magasabb volt.

Mindezek ellenére a fiatalok bizakodva néznek a jövő elé és pénzügyekkel kapcsolatos elégedettségük javult az elmúlt időszakban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

K&H

2017 Kidsnews | All rights reserved