Az állatvilág hibridjei, íme a legfurcsább keverék állatok


Boglárka (18éves) - 2 hónapja

Az állatok esetében a hibrid megnevezést a két különböző fajhoz, illetve alfajhoz tartozó állatok utódjaikra használjuk, amelyek rendszerint emberi beavatkozással, úgynevezett keresztezéssel jönnek létre. Ezekben az esetekben mindkét eltérő faj genetikai tulajdonságát is hordozza az utód, és ennek megfelelően ezt az elnevezésük is tükrözi. A mai felsorolásban olyan állatokat ismerhettek meg, amelyekkel legtöbbször csak magán állatkertekben, cirkuszokban találkozhattok, mivel a természetben ezek az állatok nem egy közegben élnek, emiatt elképzelhetetlen, hogy természetes úton kereszteződjenek egymással.

Teve + Láma = Cama

Ez a hibrid állat, egy láma és egy teve gyermeke. Születése óta nem sikerült újabb egyedet világra hozni. Így 1995 óta ő az egyetlen cama.

Füleinek hossza félúton van a tevék és a lámák fülei közt. Hosszú, bolyhos bundáját láma mamájától, erős lábait teve apjától örökölte.

Zebroid = zebra + ló

Egy zebrának és egy lónak a keresztezéséből születik. Legtöbb esetben a zebra az apa, és ló az anya, azonban ez nem kizárólagosan igaz, Ugyanis zebrakanca esetén is született már zebroid, de az ilyen keresztezések nagyon ritkán sikeresek.

A zebroidok megjelenésében a különleges szín és mintázat az, ami igazán feltűnővé teszi a patást .

Liger = oroszlán + tigris

A liger egy hím oroszlán és egy nőstény tigris keresztezéséből született. Egy liger olyan, mint egy óriási csíkos oroszlán. Ők a világon a legnagyobb macskák, bár a szibériai tigris a legnagyobb tiszta alfaj. Az oroszlánoktól eltérően, ám a tigrisekhez hasonlóan a ligerek is szeretnek úszni. Ha a papa a tigris és a mama az oroszlán, a kölyök tigon lesz.

Szavanna = Serval + házimacska

A Szavanna egy afrikai vadmacska, a Serval, és egy háziasított macska keresztezéséből születik. Általában egzotikus házimacskával kereszteznek, mint a Bengáli, a Keleti rövidszőrű (Oriental Shorthair), egyiptomi Mau, vagy a Serengeti. A különleges utódok „óriási” házimacskák, felnőtt korukra akár 20-22 kg-osak is lehetnek.

Grizzly jegesmedve = Grizzly + jegesmedve

Úgy tűnik a jegesmedve lányok bírják a Grizzly fiúkat, mert 2006 óta több olyan medvét találtak a kanadai sarkvidéken, melyek – a DNS vizsgálatok szerint – e két medvefaj közös utóda.

Leopon = leopárd + oroszlán

A Leopon annak az eredménye, hogy egy nőstény oroszlán párosodott és hím leopárddal. Az állat feje az oroszlánéhoz, a teste a leopárdokéhoz hasonlít. A legelső – dokumentált – leopon 1910-ben született Kolhapurban, Indiában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved