Balaton-átevezés 2021 – élménybeszámoló


Ilyés Csenge (18éves) - 4 hónapja

Idén is megrendezésre került a Balaton-átevezés, melyen már harmadik alkalommal vehettem részt. A 2021-es programot a Red Bull osztrák energiaital gyártó támogatta, így igen sok magyar hírességgel, előadóval és médiaszemélyiséggel is találkozhattak a rendezvényen az odalátogatók. Vízre szállt többek között Molnár Andi, Eke Angéla, Diaz, Szivák Zsolti és Simonffy Péter is. Ám hajóba ült Schmidt Gábor (a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke), illetve a háromszoros aranyérmes Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Storcz Botond is. Az evezősöket –, akik több mint négyezren voltak – egy koncerthajóról ismert magyar együttesek (Margaret Island, Wellhello) szórakoztatták a verseny ideje alatt.

Alapvetően öt kategóriában jelentkezhettek az indulók: kajak, kenu, SUP, sárkányhajó és evezős, de az abszolút győzteseket (a távot leggyorsabban teljesítők) is díjazták: férfi, nő és vegyes csapat alkategóriákra bontva.

Tavaly kenuval, vegyes csapatban eveztem át a Balatont, ám idén úgy döntöttem, visszatérek az első évben jól bevált sárkányhajóhoz. Most a Zamárdi–Tihany útvonalat kellett megtenni oda-vissza, ami összesen 8 kilométert jelentett.

Az időjárás egészen jó volt, bár eleinte a szél miatt nem engedték vízre szállni a fiatalkorúakkal induló sárkányhajókat, mivel a délelőtt folyamán több ilyen csapat hajója is beborult. Ám a tavalyi esőhöz képest ez semmiség volt, sőt délutánra már tökéletessé váltak a körülmények, így kellemes melegségű vízben, enyhe szél mellett evezhettünk.

A hangulaton sokat segített a koncerthajóról folyamatosan szóló zene, ami mindenkit feldobott.

Az utat két óra alatt kellett teljesíteni, de a győztes (20-as) sárkányhajósoknak ez 32 perc és 28 másodperc alatt sikerült. Mi 42:37 alatt tettük meg a távot a – többnyire amatőrökből álló – csapatunkkal, ezzel pedig a 28. helyet értük el az 50-ből.

Míg a korábbi években pólót, illetve különböző ajándéktárgyakat kaptak a versenyzők, idén egy dizájnos éremmel gazdagodhattunk mindnyájan. Én személy szerint ezt sokkal értékesebbnek tartom, és úgy gondolom, ez jobb nyeremény, mint egy újabb reklámtermék.

Ajánlom mindenkinek, hogy ismerkedjen meg egy vízisporttal, ha még nem tette, és ha kedvet érez hozzá, nevezzen majd be a 2022-es Balaton-átevezésre!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Kép: MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved