“Dupla adag móka és csíny” – Rémes Páros könyv ajánló


Tomi (14éves) - 2 hónapja

Nemrég Jory John és Mac Barnett alkotópáros, Kevin Cornell igazán átfogó illusztrációival ellátott Rémes Páros című műve került a kezembe. Amiről Jeff Kinney, az Egy ropi naplója c. sikersorozat szerzője így nyilatkozott: “Dupla adag móka és csíny”. Véleményem szerint ez a könyv hasonlít az említett szériára, ez is leginkább egyetlen embert állít a főszerepbe, de a Rémes Párosban kevesebb az illusztráció, viszont több a szöveg, az Egy ropi naplójában ez pont fordítva van.

A főhősünk, Miles Murphy híres a rosszaságairól. Egészen addig, amíg el nem költözik édesanyjával Álmos-völgybe, “A tehenek fővárosába”. A fiú élete teljesen a feje tetejére áll itt, hiszen azt hiszi az új iskolájában (az Álmos-völgyi Tudományos Akadémián) is ő lesz a stiklik királya. Terve kudarcba fullad, ugyanis rögtön az első nap rájön, hogy ennek az iskolának már megvan a mókabajnoka, aki egyáltalán nem kispályás. Miles is megpróbál belépni a köztudatba, mert meg akarja fosztani a rangjától a konkurensét. Kiderül, ki az a legendás mókamester, így Miles csínyháborút indít ellene. Melyikük győz? Esetleg kibékülnek? Netán összeállnak?

A regény egy kalandos, izgalmas történetet rejt magában, így olyan gyerekeknek is alkalmas, akik nem szeretnek, vagy éppen nincs kedvük olvasni. Tíz éves kortól tudom ajánlani bárkinek, aki szereti a vicces, jól illusztrált könyveket.

A Líra Magyarország információi szerint az Universal Studios megvásárolta a könyv megfilmesítésének jogát és a szerzőpáros fogja elkészíteni a forgatókönyvet. Reméljük, mihamarabb megjelenik a film.

“Becsületszavamra igyekezni fogok:Hogy jó legyek a rosszaságban; Hogy zavart okozzak,de ne pusztítsak;

Hogy akadályozzam a gazt,és szórakoztassam a vígat;Hogy tréfának, kópéságnak,trükknek és bohóckodásnakszenteljem az elmém;

Hogy bebizonyítsam, a világ fejjellefelé nézve sokkal szebb;Mert csínytevő vagyok.

Úgy legyen!”

Az iromány szórakoztató mivolta mellett negatív számomra, hogy nagyon rövid, így egy magamfajta könyvmoly két-három nap alatt ki tudja olvasni. Egyéb malőr nincs a művel.

Pontozás:

Illusztráció: 10/10

Történet: 10/10

Hosszúság: 7/10

Összesített Pontszám: 9/10

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved