Így lesz normális diákmunkád 2021-ben nyáron


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

A diákokat sokszor kihasználják a diákmunka során. Nem azt és nem annyiért csináltatnak velük, mint amit a szerződés tartalmaz, ha van egyáltalán szerződés. Íme a legfontosabb tudnivalók, hogy legyen egy normális diákmunkád 2021-ben.

Sok felnőtt sem tudja, hogy a diákmunka feltételeit és körülményeit a Munkatörvénykönyv ugyanúgy szabályozza, mint minden más munkavállalás esetében. Diákmelón ugyanolyan jogok illetnek meg, mint a felnőtteket, de ezt sajnos sokszor nem tartják be. Összegyűjtöttük, hogyan lehet rendes diákmunkád 2021-ben, és hogyan kerülheted el az átveréseket.

A nagy munkaközvetítő portálokon ritkán vannak kamu diákmunkák meghirdetve. Inkább itt nézelődj és ne kétes Facebook csoportokban keresgélj. Ezeken az oldalakon arra is lehetőséged van, hogy eredetileg alkalmi munkának meghirdetett munkára pályázz, mert sok esetben ezek is elérhetőek a diákok számára.

Csatlakozz egy diákszövetkezethez!

A diákszövetkezetek levesznek a válladról számtalan munkakereséshez kapcsolódó terhet. Ők kutatják fel a cégeket és ellenőrzik le a megbízhatóságukat, garanciát vállalnak a kifizetésre, megírják a szerződést és még számtalan módon számíthatsz rájuk. Érdeklődj, hasonlítsd össze a feltételeiket és csatlakozz a legjobbhoz!

Nézd meg a szerződésedet!

Ismerd meg a jogaidat és ragaszkodj is hozzá! Mindenek előtt legyen szerződésed és jól nézd meg, hogy mi áll benne. A fizetésed nem lehet a mindenkori minmálbér alatt, a foglalkoztatóid pedig nem kérhetnek mást, mint amire szerződtél.

Aktívan vegyél részt a diákközösségekben!

Már diákkorban is igaz a tétel, hogy a legjobb füleseket a közösségben kapodVegyél részt az iskolai diákközösségekben, legyél diákújságíró és értesülj elsőként a legjobb diákmunkákról. Olyan lehetőségek is adódhatnak, amikre most nem is gondolsz és még az is lehet, hogy hosszútávú munkáid is lesznek.

Építsd a kapcsolati hálódat!

Ez az, amit nem lehet elég korán elkezdeni. Ha tudatosan csinálod már diákkorban, óriási előnyre teszel szert. Ha valahol dolgoztál már, akkor maradj kapcsolatban a céggel és az emberekkel. Könnyen lehet, hogy a diákmunkád 2021-ben is innen jön majd.

Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved