Július 13. – 13 dolog, amit nem tudtál Han Solóról


kidsnews (127éves) - 3 hónapja

Ma 79 éves a kedvenc űrkalandorunkat, Han Solót megformáló Harrison Ford. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk pár kevésbé ismert tényt a Star Wars sorozat állócsillagáról.

A Csillagok Háborúja első változatában Han Solo egy zöld bőrű mocsárlény lett volna az Ureallia bolygóról.

George Lucas, az első Star Wars filmek megalkotója eredetileg a zöld Han Solót is jedi lovagnak álmodta meg.

Solo visszafogott stílusát Lucas barátjáról, a rendező Francis Ford Coppoláról mintázta.

Mások mellett Al Pacino, Christopher Walken, Sylvester Stallone és Kurt Russell is számításba jött Solo szerepére. George Lucas épp Coppolánál látogatóban találkozott Forddal, ahol az akkoriban asztalos munkákat is vállaló fiatalember egy ajtót szerelt fel.

A Star Wars történetek szerint Han Solo korábban szolgált a birodalmi hadseregben, ahol ő mentette meg Chewbaccát a rabszolgasorstól. Később Han azt mondja erről, hogy igazából Chewbacca mentette meg őt a birodalmi szolgálat tévútjáról.

A Millennium Falcont ugyanazon a bolygón (a Corellián) készítették, ahol Han született.

Solo híres kérkedése, hogy a Kessel futamot – ami egy híres csempész útvonal – kevesebb mint 12 parszek alatt teljesítette, Ben Kenobi szerint nem igaz. Azt csak lábjegyzetben tesszük hozzá, hogy a parszek igazából nem az idő, hanem a csillagközi távolság egy mértékegysége, így ez az állítás inkább a hajó manőverezési képességeit, mint a sebességét dícsérné.

A Star Wars történetek egy ünnepi különkiadásában Han meglátogatja barátja, Chewbacca családját a Kashyyyk bolygón, és őket is kiszabadítja a birodalmiak markából.

Solo közvetlenül az endori csata után elveszi feleségül Leia hercegnőt, a képregények szerint azonban volt egy korábbi felesége is, Sana Starros – azonban ez valószínűleg csak egy korábbi kalandjuk során alkalmazott álca része volt.

Han Solo gyerekként majdnem feltűnt az előzményfilmekben is, de aztán George Lucas másképp döntött, és végül csak a Millennium Falcon látható egy villanás erejéig.

Az Ébredő erő forgatásán Harrison Ford súlyosan megsérült, amikor a Millennium Falcon egyik ajtaja alá szorult, és ezután három hétig lábadozott, ami miatt több jelenetet át kellett írni.

Az Utolsó Jedi egyik lázadó hajójának bombájára „Han üdvözletét küldi” van felfestve a lázadók nyelvén.

Harrison Ford azt szerette volna, ha Han Solo A Jedi visszatérben feláldozza magát a jó ügyért, de a forgatókönyvírók inkább tovább vitték a karakterét.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

popularmechanics.com

2017 Kidsnews | All rights reserved