Július 3. – a szófogadatlanság napja


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Ki akar mindig jó lenni? Nincs unalmasabb, mint mindig a szabályok szerint játszani. Hány kreatív gondolat veszett volna el örökre, ha gazdáik nem léptek volna ki a megszokott keretekből, hogy saját fejüket és szívüket kövessék?

Miközben néha úgy tűnik, hogy mindig mások mondják meg, hogy mit csináljunk és mit ne csináljunk, és kamerák és kütyük követik minden mozdulatunkat, egy kis engedetlenség valóban üdítően hangzik. Az engedetlenség napja arról szól, hogy egy kicsit kiszabaduljunk, egy kicsit éljünk, és fittyet hányjunk a legabszurdabb rendszabályokra.

Születésünk pillanatától kezdve mindig vannak körülöttünk olyanok, akik megmondják, mit kell(ene) tennünk és mindenféle elvárásokat támasztanak velünk szemben – először a szüleink, aztán a tanáraink, barátaink, szerelmeink, főnökeink és a házastársunk, hogy a törvényről vagy a Bibliáról ne is beszéljünk. És bár bizonyos szabályok megléte és betartása kétségtelenül hasznos és elengedhetetlen feltétele annak, hogy elkerüljük a bajt és hosszú és boldog életünk legyen, néha előfordul, hogy elegünk lesz abból, hogy folyamatosan engedelmeskednünk kell valakinek.

Ez a nap nem azért van, hogy az izgalom kedvéért gyorsan szegjünk meg minden szabályt, mivel ez kifejezetten veszélyes és káros lehet!

Az engedetlenség napján még a legfegyelmezettebb emberek is tarthatnak egy kis szünetet és választhatnak egy buta szabályt, amit megszeghetnek anélkül, hogy maguknak vagy másnak bajt okoznának. Mindannyian ismerünk olyan rendszabályokat, amelyeknek semmi értelme nincs, függetlenül attól, hogy ki hozta létre azokat.

Töltsük az engedetlenség napját azzal, hogy megkérdőjelezzük a szabályt, amit évek óta gyűlölünk és nem akarunk elfogadni. Vasárnaponként takarítani kell? Nem szabad megenni egy tábla csokit/üveg Nutellát/stb. egyszerre? Nem lehet egy egész napot ágyban, lustálkodással tölteni? Ki hozta ezeket a szabályokat és miért? Döntsük le a tabukat és bizonyítsuk be, hogy néha igenis lehet kivételt tenni!

Ha mindenki mindig minden szabályt követett volna, valószínűleg még most is a tengerben úszkáló egysejtűek vagy jobb esetben mamutot kergető ősemberek lennénk!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved